Fenerbahçe'ye Samatta piyangosu! Girişime başlayacaklar

Fenerbahçe’de gönderilecek isimlerin başında gelen yıldız golcü ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Sarı-lacivertlilere transfer olduğundan beri bir türlü istenilen düzeye çıkamayan tecrübeli oyuncunun takımdan ayrılması artık an meselesi…

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2022, 18:10 Güncelleme 08 Ağustos 2022, 18:14
Fenerbahçe’ye Samatta piyangosu! Girişime başlayacaklar

İÇİNDEKİLER

Mbwana Samatta için iki kulüp yarış halinde… Fenerbahçe ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan 29 yaşındaki Tanzanyalı golcünün 2018-2019 sezonunda Belçika'da lig şampiyonluğu ve gol krallığı yaşadığı Genk'e dönebileceği konuşuluyor.

İNGİLTERE'DEN DE İSTENİYOR

Tecrübeli futbolcuyu isteyen bir başka kulüp ise Championship ekiplerinden Cardiff City… İki kulübün de transferi sonlandırmayı çok istediği belirtildi.

JESUS BEĞENMEMİŞTİ

Yeni sezonda Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un planları arasında yer almayan Mbwana Samatta, sarı-lacivertlilerin Avusturya kampı kadrosunda yer almış ancak oyuncunun performansı Portekizli hoca tarafından yetersiz bulunmuştu.

Fenerbahçe, Samatta'yı geçtiğimiz sezonun başında Royal Antwerp'e satın alma opsiyonuyla kiralamıştı. Tanzanyalı golcü, Belçika ekibinde zaman zaman iyi performans sergilese de 29 yaşındaki futbolcunun opsiyonu kullanılmamıştı.

5 GOLDE KALDI

Sarı-lacivertlilerde beklentileri karşılayamayan Samatta, Süper Lig'de görev aldığı 29 karşılaşmada sadece 5 gol atabildi.

Fenerbahçe, Tanzanyalı golcüyü bir an önce elinden çıkartarak yabancı kontenjanında yer açmak istiyor. Sarı Kanarya'nın kadrosunda şu anda 22 yabancı futbolcu bulunuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN