Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Kopenhag oldu

Şampiyonlar Ligi'nde kura çekimi için beklenen gün geldi. Bu yıl ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor'un play-off turu rakibinin belli olacağı kura çekimi gerçekleşti. Bordo mavili temsilcimiz, Kopenhag ile eşleşti. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2022, 13:11 Güncelleme 02 Ağustos 2022, 16:06
Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Kopenhag oldu

İÇİNDEKİLER

Bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil edecek tek takım olmak isteyen Trabzonspor'un rakibi belli oldu. Şampiyonlar Ligi play-off mücadelesinde temsilcimiz Kopenhag ile eşleşti.

TARİHLERİ BELLİ OLDU

Temsilcimiz Kopenhag ile ilk maçını 16-17 Ağustos, ikinci maçını ise 23- 24 Ağustos tarihinde oynayacak.

SON 16'DA ELENMİŞLERDİ

Geçen sezon Danimarka Süperlig'de şampiyon olan Kopenhag, Konferans Ligi'nde son 16 turuna yükselmiş ancak Hollanda ekibi PSV Eindhoven'a elenmişti.

Kopenhag, Trabzonspor gibi bu sezon Avrupa macerasına play-off turundan başlıyor.

TUR ATLANIRSA 25 AĞUSTOS'TA KURA VAR
Bordo mavili ekip turu atlarsa, Şampiyonlar Ligi grupları kurasına 25 Ağustos'ta katılacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ OLMAZSA AVRUPA LİGİ
Trabzonspor, rakibini elemesi durumunda Şampiyonlar Ligi gruplarına kalacak. Olası bir rakibin turlaması ihtimalinde ise temsilcimiz yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarında devam edecek.

CORNELIUS İÇİN DUYGUSAL EŞLEŞME
Karadeniz ekibinin yıldız golcüsü Andreas Cornelius için ise duygusal bir maç olacak. Bordo mavililerin Danimarkalı yıldızı, Kopenhag'da doğdu ve futbola Kopenhag altyapısında başladı.

Danimarka ekibi ile toplamda 176 karşılaşmaya çıkan Cornelius, 61 gol ve 18 asist kaydetmişti.

Devler Ligi'nde gruplara katılım bedeli; 15 milyon 640 bin Euro. Trabzonspor'un alacağı yayın geliri; 2 milyon 700 bin Euro, katsayı geliri ise 1 milyon 137 bin Euro... Trabzonspor, Play-Off'u geçmesi halinde 19 milyon Euro'nun üzerinde bir rakam kazanacak. Gruplarda her galibiyete 2.8 milyon Euro, beraberliğe de 930 bin Euro veriliyor.

BAŞKAN'DAN KURA DEĞERLENDİRMESİ

Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu, kura çekimi sonrasında A Spor'a özel açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, "Netice itibarıyla söz konusu olan Şampiyonlar Ligi, play-off'u geçen gruplara kalacak. Kopenhag çıktı, hayırlısı olsun. İnşallah play-off'u geçip gruplarda mücadele etme hakkını kazanırız. Daha önce onlarla oynadığımız talihsiz bir maç vardı, umarım bu onun rövanşı olur." diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN