TFF başkanı Büyükekşi'den 1959 öncesi şampiyonlukları sözleri

Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi, Merkez Hakem Kurulu Yaz Semineri'nde açıklamalarda bulundu. İstanbul Üniversitesi ile anlaşma yaptıklarını belirten Büyükekşi, hakemlere test yapılacağını ve eksiklerin bu yolla kapatılacağını açıkladı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2022, 15:42 Güncelleme 25 Temmuz 2022, 16:28
TFF başkanı Büyükekşi’den 1959 öncesi şampiyonlukları sözleri

İÇİNDEKİLER

Geride bıraktığımız sezonda Türk hakemliğinin zor bir dönemden geçtiğini anlatan Büyükekşi, "Hakemlik müessesinde geçtiğimiz sezon olumsuz kırılmalar oldu. Bunları ortadan kaldırmak için güven sistemini kazandırmamız lazım. Hakemlerin öz güvenini yükseltmemiz lazım. Yeni bir sayfa açıyoruz." dedi.

KLASMANLAR DONDURULDU

Büyükekşi, "Klasmanları dondurduk, 14 Kasım'a kadar gösterecekleri performansa göre hareket edeceğiz. Gözlemci ve temsilciler için de aynı şey geçerli." dedi.

İstanbul Üniversitesi ile yapılan protokolden de bahseden Mehmet Büyükekşi, "İstanbul Üniversitesi ile yaptığımız protokolle, seçilmeden önce bir konu söylemiştim, o da hakemlerin psikoteknik testleri yapılmasıydı. Takım çalışması, vücut dili, liderlik, stres altında çalışma gibi." ifadelerini kullandı.

EKSİK KONULARA YOĞUNLAŞILACAK

Testlerde yapılacak eksiklerin üzerine gideceklerini belirten TFF başkanı, "Bu testlerde eksik neyse eğitim verilecek. Sonra da fiziksel testler yapılacak" diye konuştu.

1959 YILI ÖNCESİ ŞAMPİYONLUKLARI HAKKINDA DA KONUŞTU
Mehmet Büyükekşi, 1959 yılı öncesindeki şampiyonlukların sayılmaması ile ilgili ise, "İki yıl önce başvurulmuş, bizim de başlayalı bir ay oldu. Bize biraz zaman verin. Bizim herhangi bir şahsi görüşümüz yok. TFF yönetmelikleri, talimatları var. O talimatlar neyi söylüyorsa biz onu uygularız." şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE BAŞVURMUŞTU

Fenerbahçe, 1959 yılı öncesindeki şampiyonlukların sayılması için başvuruda bulunmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN