Galatasaray haberleri: Okan Buruk imzayı attı, açıklamayı yaptı

Son dakika Galatasaray haberleri... Galatasaray haberleri... Galatasaray'ın anlaşmaya vardığı teknik direktör Okan Buruk, imza töreninde açıklamalarda bulundu. Genç teknik adam, transferden oyun planına birçok konuda soruları yanıtladı. Peki Galatasaray kimleri transfer edecek? Okan Buruk hangi formatta takımı oynatacak? Detaylar haberimizde...

Giriş Tarihi 24 Haziran 2022, 11:04 Güncelleme 24 Haziran 2022, 12:11
Galatasaray haberleri: Okan Buruk imzayı attı, açıklamayı yaptı

İÇİNDEKİLER

Galatasaray, yeni teknik direktörü Okan Buruk için imza töreni düzenledi.

Toplantıda konuşan Dursun Özbek, "Bugün Galatasaray için yeni bir başlangıç. Galatasaraylı Okan Buruk'un yuvasına dönmesinin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Burada olmasının sebebi sadece Galatasaraylı olması değil, yakaladığı başarılarla burada olmayı fazlasıyla hak ediyor." dedi.

Özbek, "Okan hocamız, üçüncü 17 Mayıs'ını yaşamak için burada. İlk kez bir 17 Mayıs günü bu formayı giymişti. Sonrasında o kupayı göz yaşları içinde kaldırdı." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın çiçeği burnunda teknik direktörü Okan Buruk ise, "Hedeflerimiz çok büyük. Bu seneki tek hedefimiz şampiyonluk. Şampiyonluk için elimizden gelenin en fazlasını ortaya koyacağız. Geçen sezonun mutsuzluğunu ortadan kaldıracağız." dedi.

"TRANSFERE YOĞUNLAŞTIK"

Transfere de değinen teknik adam, "Transfere yoğunlaştık. İyi kadro için yönetim gerekeni yapacak. Galatasaray taraftarının hak ettiği, mutluluk, güzel günler, sahada her şeyini veren bir takım... Hepsini ortaya koymaya çalışacağız. Geçen sene bitti. Bütün oyuncuları ayağa kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

"MUTLU GÜNLERİ HEP BERABER YAŞAYACAĞIZ"

Oğlunun imzadan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Buruk, "Galatasaray hocası olmamdan en çok oğlum mutlu oldu. Onun mutlu olduğu günleri hem biz, hem de taraftarlarımız yaşayacak." dedi.

Genç teknik adam, "Dün Florya'da bulundum. Oradaki atmosferi tekrar hissettim. Futbolcu olarak orada çok güzel günler yaşadım. İnşallah bu sene de şampiyonluk yaşayacağımız günler bizi bekliyor." futbolculuk dönemini de hatırlattı.

FATİH TERİM ARAMIŞ

Fatih Terim'in kendisini aradığını belirten Buruk, "Fatih Hoca çok değerli. Galatasaray için çok önemli bir isim. Dün Fatih Terim aradı. 'Her zaman yanındayım' dedi. Türk teknik adamlar için bir yol açtı, ben de 'Elimizden gelenin fazlasını yapacağız' dedim. Hocaya teşekkür ederim." dedi.

Buruk, "Galatasaray'da potansiyelli oyuncular var. Transferler var. Oyuncuları göreceğiz, tanımak istiyorum. En iyisini nasıl yapabiliriz, bakacağız. Bazı oyuncular bizle olacak, bazı oyuncular özellikle gençler belki kiralanacak. Bunu Yunus'ta yaşadık. Gitti, güçlü geldi." dedi.

TRANSFER SİNYALİ

Genç teknik adam, "Takviyeye ihtiyacımız var. Özellikle orta sahada görünen eksiklikler üzerine çalışmalar yapacağız. Türk oyuncular da almak istiyoruz. Oyuncular, çevresindeki iyi oyuncularla, daha iyi performans verir." diyerek transfer sinyalini yaktı.

Galatasaray başkanı Özbek, "Hepimizin gurur duyacağı bir Galatasaray, Okan Hoca ile çok daha yakın. Bu yüce görevde Okan Hoca'ya ve ekibine sonsuz başarılar diliyorum." dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR SPORTİF VE MALİ BAŞARI ANA HEDEF

Transfer enkazlarına değinen Özbek,"Uçaklar ne zaman inecek? Geçmişten gelen tecrübelerimiz var. Galatasaray'ın son 10 yılda yaşadıkları var. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarımızın amacı bulunuyor. Sportif başarı ve mali yapıyı sürdürülebilir bir hale getirmek istiyoruz." diye konuştu.

Galatasaray başkanı, "Böyle bir yapı yoksa başarılar gelmiyor. Bu sene şampiyon olup sonraki seneleri feda etmek zorunda kalabiliyorsunuz. Bir defa mali bağımsızlık olması gerek. Sürdürülebilir bir mali yapı olmalı, tüm branşlar için. Bu çizgiyi yakalamak istiyoruz. Tüm branşlarda." dedi.

Galatasaray'ın antrenman programından bahseden Buruk, "Antrenman programımız 4 Temmuz olarak planlanmıştı. 27 Haziran'a çektik. Akşam üzeri antrenmana başlayacağız. Hedeflerimizi belirteceğiz, isteklerimizi anlatacağız. Sahada da onlara iyi çalışacağımızı göstereceğiz. Planlamamız var. Antrenman yüklerini belirleyeceğiz" sözlerini sarf etti.

Buruk, "Babadan Galatasaraylıyım. 20'den fazla kupa kazandım. 7 şampiyonluğum var. Galatasaraylılığımı korudum. İnsanım, hatalarım olabilir. Hatamın, yanlışımın altını çizmeye çalıştım. Özür diledim. Yanlışlarımı kabul ettim. Tekrar geldim, 2008'de şampiyon olarak ayrıldım." diyerek doğuştan Galatasaraylı olduğunu belirtti.

FORVET SİNYALİ

Buruk, "Mbaye Diagne sakatlıktan döndü, durumunu kontrol edeceğiz. Diagne, Gomis ve Muhammed'i önce göreceğiz. Galatasaray bu bölgede çok fazla oyuncuyla olmak zorunda. Bu bölgeye takviye yapabiliriz. Çok fazla çift santrforla oynadım. Durumlarına bakacağım." dedi.

FORMASYON BELLİ OLUYOR

Galatasaray'da oynatacağı sisteme de değinen Buruk, "Başakşehir'de 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-2'yi kullandık. 4'lü savunma düşünüyoruz. Önüne ise oyuncu tiplerine göre bakacağız. Oyuncu zekası da çok önemli. Zeki oyuncularla çok daha fazla oyundan verim alabilirsiniz. Galatasaray oyuncuları da çok zeki. Birkaç formasyon olur" ifadelerini kullandı.

KALİTELİ ORTA SAHA GİRİŞİMİ OLACAK

Buruk, "Orta sahaya takviye düşünüyoruz. Oyunun iki yönünü oynayacak oyuncuya ihtiyacımız var. Top daha çok bizde kalacak. Kaliteli oyuncu gerekli. Çalışmalarımız, belirlediğimiz oyuncular var. Görüşmelerimiz hızlı bir şekilde sürüyor." diyerek takım kalitesini yükseltmek istediğini de belirtti.

DENEYİM VURGUSU
Özbek, "Geleceğimizi feda etmeden transferleri yapacağız. Bize güvenin. Deneyimlerimiz duruyor. Aynı başarıyı bu sene sergilemek istiyoruz. Galatasaray'ı sevenleri mutlu eden kadroyu oluşturacağız. Çalışmalarımız hocamızın da katılmasıyla güçlü. Gerekeni yaparız." dedi.

'2000 RUHU' YARATILACAK

Buruk, "2000 ruhunu yaratmaya çalışıyoruz. Galatasaray'a unutulmaz bir 4 yıl yaşattılar ve sonunda UEFA Kupası ile taçlandırdılar. Örnek alınması gereken bir dönemdi. İnşallah aynı ruhu tekrar getireceğiz." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN