Son dakika Galatasaray haberleri: Galatasaray Başkanvekili Erden Timur açıklamalarda bulundu!

Son dakika... Son dakika Galatasaray haberleri... Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, transfere ve transfer bütçelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kerem Aktürkoğlu'ndan Marcao'ya, Okan Buruk tercihinden Domenec Torrent'e birçok konuya değinen Erden Timur, kafalarda soru işareti yaratan konuların büyük çoğunluğunu cevaplamış oldu. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 23 Haziran 2022, 11:23 Güncelleme 23 Haziran 2022, 12:36
Son dakika Galatasaray haberleri: Galatasaray Başkanvekili Erden Timur açıklamalarda bulundu!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Yönetim Kurulu Başkanvekili Erden Timur, Nef Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Maaş bütçesine değinen Timur, "13 yerli, 13 yabancı, 23 altyapı oyuncumuz var. Toplam 46 oyuncumuz var. 21 oyuncumuz kiradan dönüyor. Geçtiğimiz sezonki net maaş bütçesi 27 milyon euro. Vergi yasası değiştiği için 1.67 çarpanı var. 1 milyon dolar ödüyorsanız kulübe maliyeti 1.67 milyon dolar." dedi.

"GALATASARAY İÇİN ÖNEMLİYDİ"

Timur, "Net maaş 27 dediğimiz başka bir noktaya geçiyoruz. Sadece geçtiğimiz yıl tahakkuk eden Mustafa Muhammed ödemesiyle birlikte 30.7 milyon euro bonservis için harcanmış. Yeni bir yapılanmaya girildi, gençleşme politikasına girildi. Bunlar Galatasaray için önemliydi." ifadelerini kullandı.

İMZALARA 71 MİLYON EURO

Kulübün ödediği imza paralarına dikkat çeken Timur, "Geçen seneki bonservis bütçemiz 30.7 milyon euro, kadromuzdaki oyuncuların bonservis bütçesi 67 milyon 880 bin euro. Bunun dışında imza bedelleri var. 3 milyon 291 bin euro. Yani 71 milyon euro kadromuzun bugüne kadar bonservislere ve imzalara ödenmiş bedel var." dedi.

TRANSFER HIZLANACAK

Transfere de değinen Timur, "Sportif direktör ve hocamızla anlaştık. Kısa vadeli aksiyonlar var. Uzun vadede daha fazla aksiyon alacağız. Bu bir emanet iş. Teknik heyetin raporu esas. Onların hepsinin dataya dayandırılarak transfer kararı verilecek. Hocamızın raporuna göre takviye edeceğimiz pozisyonlar var. Görüşmelere başlanmıştı zaten, devam ediyor. Seçimden önce yapılmış olan belli görüşmeler var. Şu sonuç çıkmasın; Ucuza az değil, gerçekten para verilmesi gereken yerde verilecek. İyi kadrolar kurulacak. İlk 11'de 3 yerli olacağı için farkı yaratacak olan burası. Önümüzdeki haftadan itibaren aksiyonların sonucu gelecek. Stratejik sıralama yapmıyoruz. Ana kadroyu ise herkesi tatmin edecek ölçüde, Galatasaray'ın çıkarlarına uygun biçimde oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

AVUSTURYA'DA KAMP YAPILACAK

Sezonu 27 Haziran'da açacaklarını belirten Timur, "Kamp 7-19 Temmuz Avusturya'da, Graz yakınlarında. Hazırlık maçları set edildi, hocamız onayladı. 26-30 Temmuz için Innsbruck tarafına gidiyoruz, oradaki hazırlık maçları da set edildi. En geç 31'inde Türkiye'ye döneceğiz." dedi.

"ARDA TURAN DEĞERLİ BİR KARDEŞİM"

Arda Turan'ın gelecekte kulüpteki rolünün ne olacağına da değinen Timur, "Arda Turan, Galatasaray'ın en kariyerli futbolcusu ve çok değerli bir kardeşim. Şu anda tüm konsantrasyonumuz kadro yapılanması üzerine." dedi.

TORRENT'TEN %5 İNDİRİM

Teknik direktör Domenec Torrent ile yapılan sözleşme fesih sürecini de anlatan Timur, "Sayın Torrent, sadece %5 indirim yapabileceğini söyledi. İndirim olursa ödemeleri yaparız, yoksa dava yoluyla olur demiştik biz de. Orada öyle bir sonuçlandırma oldu." diye konuştu.

OKAN BURUK KİRALIK GENÇLERİ GÖRMEK İSTİYOR

Kiralık olarak gittikleri kulüplerde iyi işler çıkaran Galatasaraylı futbolculara da değinen Timur, "Yunus Akgün da, Okan Kocuk da, Emre Akbaba da iyi performanslar sergilediler. Hocamız zaten kadroda görmek istiyor. Bizle birlikte olacaklar. Altyapıdan gelecekler var. Kampta birçoğuna şans tanınacak." dedi.

RAKAM KONUŞULMADI

"Okan Buruk ile rakamsal hiçbir şey konuşmadıklarını belirten Timur, "Profesyonel bir konu olduğu için ben kendisini zorlasam da hiç konuşmadık." dedi.

"KEŞKE GERÇEK OLSA"

Kerem ve Marcao'nun transfer ihtimalini de değerlendiren Timur, "Kerem Aktürkoğlu ve Marcao bizim en değerli oyuncularımızdan. Kadromuzu korumak istiyoruz. Onlar kalmak istiyorsa, satış düşünmüyoruz. Bazen Kerem ve Marcao için 20 milyon euro gibi rakamlar konuşuluyor keşke daha fazla olsa ama biraz da gerçekçi olmak lazım." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN