Dursun Özbek, Kerem Aktürkoğlu hakkında kararını verdi!

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Kerem Aktürkoğlu'nun geleceği belirsizliğini koruyor. Tekrar başkan seçilen Dursun Özbek, yıldız oyuncu hakkında kararını şekillendirmeye başladı. İşte Dursun Özbek'in Kerem Aktürkoğlu kararı...

Giriş Tarihi 13 Haziran 2022, 14:43 Güncelleme 13 Haziran 2022, 15:11
Dursun Özbek, Kerem Aktürkoğlu hakkında kararını verdi!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da 11 Haziran Cumartesi günü yapılan olağanüstü kongrede başkanlık görevine seçilen Dursun Özbek, takımda geleceği en çok merak edilen ve Avrupa'dan transfer teklifleri alan Kerem Aktürkoğlu için kararını verdi.

DURUMLARINI TAKİP EDİYOR

Galatasaray'da 4 yıllık aranın ardından ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan Dursun Özbek, bir yandan gelecek sezonun güçlü kadrosunu oluşturmak için çalışmalara başlarken, bir yandan da takımdaki mevcut oyuncuların durumlarını yakından takip ediyor.

KEREM TERCİHİ MERAK UYANDIRIYOR

Başkan seçildikten sonra yaptığı ilk açıklamada amaçlarının mevcut kadroyu korumak ve üzerine bazı takviyeler yapmak olduğunu söyleyen Özbek'in en çok merak edilen kararlarından biri de şüphesiz takımın yıldız isimlerinden Kerem Aktürkoğlu konusunda sergileyeceği tutum.

MİNİMUM 10 MİLYON EURO

Kulübe 25 milyon Euro kasa kolaylığı sağlayacağını daha önce açıklayan Başkan Özbek'in Kerem'i astronomik bir teklif gelmediği takdirde 1 sene daha takımda tutmayı istediği öğrenildi. Gelecek sezon 7+4 (7 yabancı-4 yerli) şeklinde güncellenecek yabancı sınırlaması sebebiyle eldeki kaliteli yerli oyuncularla devam etmek isteyen Özbek'in Kerem için kongre öncesi menajerler aracılığıyla iletilen 10 milyon Euro civarındaki teklifleri değerlendirmeye almayacağı da belirtiliyor.

ZAM YOLDA

Öte yandan Dursun Özbek yönetiminin yola devam etmeyi amaçladığı Kerem Aktürkoğlu'un mevcut sözleşmesine zam yaparak 23 yaşındaki oyuncunun motivasyonunu artırmayı düşündüğü de gelen bilgiler arasında.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında maaşına zam yapılan ve 2026 yılına kadar Galatasaray ile sözleşmesi bulunan Kerem'e gelecek sezon için kazancı olan 8 milyon TL'nin üzerinde ciddi bir zam yapılması da Özbek yönetiminin gündeminde olacak.

DİKKATLERİ TOPLAMIŞTI

Galatasaray'da geçtiğimiz sezon 51 maçta 13 gol, 12 asistle oynayan Kerem, özellikle Avrupa Ligi'nde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmişti.

İKİ SEZON ÖNCE TRANSFER EDİLMİŞTİ

Güncel piyasa değeri 16.5 milyon Euro olan ve Sarı-Kırmızılı takımın en değerli futbolcusu olarak gözüken 23 yaşındaki futbolcu, iki sezon önce bonservis bedeli olmadan Erzincanspor'dan transfer edilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN