Milli takımımız, Uluslar C Ligi ilk maçında Faroe Adaları’nı 4 golle mağlup etti

Yeni bir yapılanmaya giden Mililer, Faroe Adaları karşısına 24.4 yaş ortalamasına sahip bir 11’le çıktı. Ay-Yıldızlılar maçı Cengiz, Halil, Serdar Dursun ve Merih’in golleriyle kazandı. İlk maçlar sonunda grupta birinci sıraya çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Haziran 2022 Güncelleme 05 Haziran 2022, 06:57
Milli takımımız, Uluslar C Ligi ilk maçında Faroe Adaları’nı 4 golle mağlup etti

İÇİNDEKİLER

Milliler farklı başladı... Ay- Yıldızlılar, UEFA Uluslar Ligi Ligi 1. Grup ilk maçında Faroe Adaları'nı Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda 4-0 yendi. 37'de karşı karşıya pozisyonda Kerem'in şutu kaleciden döndü. Topu tamamlayan Cengiz Ünder takımımızı 1-0 öne geçirdi.



HALİL FARKI İKİYE ÇIKARDI
47'de Halil Dervişoğlu, Enes Ünal'ın pasıyla hareketlendiği top sonrası karşı karşıya pozisyonda kaleciyi avladı ve durumu 2-0 yaptı. 54'te Cengiz'in golü ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı.



SERDAR DURSUN BOŞ GEÇMEDİ
64. dakikada Dorukhan Toköz'ün ceza yayı üzerinden vuruşunda top kalecide kaldı. 82. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı kornerde Serdar Dursun kafayla topu ağlara yolladı: 3-0.



SON SÖZÜ MERİH SÖYLEDİ...
Maçta gol perdesini 85'te Merih Demiral kapattı. 85'te Yunus Akgün'ün topuk pasıyla topla buluşan Merih sağ çaprazdan düzgün bir vuruşla skoru 4-0 yaptı ve sonucu tayin etti.



KİLİDİ CENGİZ AÇTI
Dört golle kazandığımız Faroe Adaları maçında kilidi Cengiz Ünder açtı. Bir gol atan Cengiz'in bir golü de ofsayt gerekçesiyle iptal oldu.



BİZİM YERİMİZ BURASI DEĞİL!
A Milli Takım'ın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Faroe Adaları maçı sonrası konuştu. Hakan, "Yerimiz burası değil ve kanıtlamak için elimizden geleni yapacağız. Zaman geçtikçe daha da iyi olacağız" ifadelerini kullandı.



2 İSİM DIŞARIDA KALDI
A Milli Takımımız'da dün Faroe Adaları ile oynanan maçın kadrosuna Eren Elmalı ve Cenk Özkaçar maç kadrosuna alınmadı. Bu iki isim aday kadroda ilk kez yer almalarına rağmen maç kadrosunda kendilerine şans bulamadı. Aday kadroya ilk kez çağrılan Doğan Alemdar ve Tiago Çukur yedekler arasında yer aldı.



FERDİ KADIOĞLU MİLLİ FORMAYLA SİFTAH YAPTI
Yıldız futbolcu Ay-Yıldızlı forma ile ilk maçına Faroe Adaları karşısında çıktı. Milli Takım tercihini Türkiye'den yana kullanan Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu, Ay-Yıldızlı forma ile ilk maçına dün Faroe Adaları karşısında çıktı. Sol bekte forma giyen Ferdi, karşılaşmada ortaya koyduğu etkili performans ile tam not aldı. Ferdi'nin yanı sıra Yunus Akgün de A Milli forma ile ilk maçına çıkmış oldu.



SKORDAN MEMNUNUM
Faroe Adaları maçı sonrası konuşan Stefan Kuntz," Hücumdaki paslaşma tempomuz yeterli değildi ama genel olarak skordan memnunum" dedi. Faroe Adaları'nı 4-0 mağlup ettiğimiz maçın ardından A Milli Takımımız'ın teknik patronu Stefan Kuntz, karşılaşmayı değerlendirdi. Takımın hücumdaki paslaşma temposunu yeteri bulmadığını söyleyen Kuntz, "Genel olarak skordan memnunum, neye çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Oyuncuların yorgunlukları da var ve bunu da dengelememiz gerekiyor. Önümüzdeki 4 maçta oyuncu değişiklikleri buna göre olacak" dedi. Kuntz, milli formayı ilk kez giyen Ferdi ile ilgili ise, "Ferdi'nin ismini andığınız zaman gözlerinizdeki parıltıyı görebiliyorum. Kendisi iyi bir maç çıkardı." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN