Fener son haftaya Konya'nın 3 puan ve 9 averaj önünde girmeyi başardı

Sarı-Lacivertliler son dönemin flaş ekibi Karagümrük önünde istediği futbolu oynayamasa da sahadan 1 puanla ayrıldı. Sezonu 2. bitirip Şampiyonlar Ligi'ne gitmek isteyen Fenerbahçe son hafta öncesinde hedefe çok büyük oranda ulaştı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2022 Güncelleme 16 Mayıs 2022, 06:57
Fener son haftaya Konya’nın 3 puan ve 9 averaj önünde girmeyi başardı

İÇİNDEKİLER

Lig ikinciliği mücadelesi veren Fenerbahçe sahasında Karagümrük ile 0-0 berabere kaldı. Sarı- Lacivertliler böylece son haftaya 3. sıradaki Konyaspor'un 3 puan ve 9 averaj önünde girmeyi başardı. 4. dakikada Osayi bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ama Viviano geçit vermedi.



SERDAR GOLE ÇOK YAKLAŞTI

23. dakikada Caner Erkin'in kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topla buluşan Borini'nin kafa vuruşu Altay kornere çeldi. 33. dakikada Dursun'un kafa vuruşu Viviano'da kaldı.



ROSSİ'NİN ŞUTU DİREĞİ YALADI
40. dakikada Pesic'in ceza sahası dışından sert vuruşu Altay direk dibinde son anda kornere tokatladı. 64. dakikada İrfan ile paslaşan Rossi'nin ceza sahasından vuruşu az farkla dışarıya gitti.



VİVİANO MÜTHİŞ KURTARDI
68'de Osayi'nin şutunu Viviano ayaklarıyla kurtardı. 78'de Pesic yakın mesafeden kafayla topu dışarıya yolladı. 90+1'de Gustavo'nun şutunu Viviano kurtardı ve 0-0 tamamlandı.



OSAYİ SAMUEL CEZALI
Fenerbahçe'nin kilit isimlerinden biri olan Bright Osayi Samuel dün gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Yıldız futbolcu son hafta Yeni Malatyaspor önünde forma giyemeyecek.



VİVİANO BELA OLDU!
Sezonun ilk yarısında F.Bahçe ile 1-1 berabere kalan Karagümrük dün de puanı kopardı. Viviano bu iki maçta 20 şutun 19'unu kurtardı.



ALTAY'DAN İKİ KRİTİK KURTARIŞ.
Fenerbahçe formasıyla 100. maçına çıkan genç kaleci ilk ya-rı da yaptığı iki müthiş kurtarışla taraftarlarddan büyük alkış aldı. Son haftaların flaş ekibi Karagümrük önünde 1 puanla yetinen Fenerbahçe'de gecenin en başarılı isimlerinden birisi Altay Bayındır oldu. Genç kaleci ilk yarıda Borini ve Pesic'e gol izni vermediği iki pozisyonda yaptığı müthiş kurtarışlarla alkış topladı.Öte yandan Altay Bayındır dün Karagümrük karşısında "Dalya" dedi. Sarı-lacivertli takımın 24 yaşındaki kalecisi, tüm kulvarlarda 100. resmi maçını Karagümrük karşısında oynayarak önemli bir başarıya imza attı.



ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KATILACAĞIZ!
Fenerbahçe'nin Karagümrük karşısında son bölümde skor 0-0 devam ederken rakip kaleye daha kontrollü gitmesi taraftarın tepkisini çekti. Son maça girilirken aldığı 1 puanla ikincilik için çok önemli bir avantaj sağlayan Sarı-Lacivertliler, bu sebeple son bölümde oyunu riske etmezken, taraftarlar ise bu duruma ıslıklarla karşılık verdi. Maç sonunda konuşan teknik direktör İsmail Kartal ise, "1 puan bizim için çok önemli. Ligi ikinci bitireceğimizi düşünüyorum bizim için önemli çünkü Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz" dedi.



ENSAR BRAHİC TRİBÜNDE
Fenerbahçe'nin transfer etmeye hazırlandığı 17 yaşındaki Ensar Brahic Sarı-Lacivertliler'in U19 takımının VavaCars Fatih Karagümrük ile dün oynadığı yaptığı maçı tribünden takip etti. Genç forvet oyuncusuna tribünde cezası nedeniyle Karagümrük maçnıda forma giyemeyen Mert Hakan Yandaş da eşlik etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN