Kanarya 'Gümrük'e takıldı! (Fenerbahçe 0-0 Karagümrük MAÇ SONUCU ÖZET)

Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe evinde Fatih Karagümrük ile 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla beraber sarı-lacivertli ekip Şampiyonlar Ligi ön elemesini garantilemesi için son haftayı bekleyecek. Öte yandan Karagümrük Teknik Direktörü Volkan Demirel, bu sezon Fenerbahçe'ye karşı oynadığı iki maçtan da beraberlikle ayrıldı.

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2022, 18:06 Güncelleme 15 Mayıs 2022, 21:17
Kanarya ’Gümrük’e takıldı! Fenerbahçe 0-0 Karagümrük MAÇ SONUCU ÖZET

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy'de Fatih Karagümrük'ü ağırladı. Kadıköy Ülker Stadyumu'nda oynanan ve gol sesi çıkmayan mücadele 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla beraber sarı-lacivertli ekip Şampiyonlar Ligi ön elemesini garantilemesi için son haftayı bekleyecek.

Ayrıca karşılaşmada sarı kart gören Osayi-Samuel cezalı duruma düştü. İngiliz futbolcu gelecek haftaki mücadelede forma giyemeyecek.

Bu sonuçla Fenerbahçe'nin puanı 70 oldu. Fatih Karagümrük ise 57 puana ulaştı.

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'in 38. haftasında Yeni Malatyaspor deplasmanına konuk olacak. Karagümrük ise evinde Alanyaspor'u ağırlayacak.



ALTAY DALYA DEDİ

Fenerbahçe'de kaleci Altay Bayındır, VavaCars Fatih Karagümrük karşısında dalya dedi. Genç file bekçisi, sarı-lacivertli formayla tüm kulvarlarda 100'üncü maçında Fatih Karagümrük karşısında kaleyi korudu.

SZALAI 3 MAÇ SONRA
Fenerbahçe'de Macar stoper Attila Szalai, 3 maç sonra kadroda yer aldı. Sakatlığı sebebiyle uzun süre sahalara dönmesi beklenmeyen Szalai, beklenenden önce takıma geri döndü. Macar oyuncu, son olarak 3 hafta önce oynanan Göztepe mücadelesinde yer almıştı.



SARI-LACİVERTLİLERDE 5 EKSİK
Fenerbahçe, Fatih Karagümrük karşısında 5 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertli ekipte; cezalı Mert Hakan Yandaş'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Dimitris Pelkas, Kim Min-jae, Miguel Crespo ve Arda Güler görev alamadı.



VOLKAN DEMİREL İLK KEZ KADIKÖY'E RAKİP OLARAK GELDİ
Fenerbahçe'de uzun süre forma giyen Volkan Demirel, Kadıköy'e ilk kez rakip olarak geldi. Sarı-lacivertli ekipte kaleci ve kaptan olarak uzun yıllar gören yaptıktan sonra bir süre teknik heyette de yer alan Volkan Demirel, ilk defa Fatih Karagümrük Teknik Direktörü olarak Kadıköy'de yer aldı.



Sarı-lacivertli taraftarlar, Volkan Demirel'e yaptıkları tezahüratlarla sevgi gösterilerinde bulundu.




MÜCADELENİN DAKİKA DAKİKA ÖZETİ
4. dakikada Nazım Sangare'nin kaptığı topu ceza yayı üstünde önünde bulan Osayi-Samuel bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, Viviano meşin yuvarlağı önledi.



23. dakikada Caner Erkin'in kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topla buluşan Borini'nin kafa vuruşunda, kaleci Altay meşin yuvarlağı kornere çeldi.

33. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun ortasında altıpasın solunda topla buluşan Serdar Dursun'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

38. dakikada İrfan Can Kahveci'nin kullandığı köşe vuruşunda altıpas üstünde topa yükselen Serdar Dursun'un vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

40. dakikada Pesic'in ceza sahası dışından sert vuruşunda, kaleci Altay meşin yuvarlağı direk dibinde son anda kornere tokatladı.

Maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sona erdi.

54. dakikada sol kanatta iki rakibini geçen Rossi, son çizgide ceza sahasında bulunan Osayi-Samuel'e topu aktardı. Bu oyuncunun sol çaprazdan sağına çekerek yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

64. dakikada ceza sahası dışında rakiplerinden sıyrılarak ceza yayına giren Rossi, Zajc ile verkaç yaptıktan sonra penaltı noktası sağından müsait durumda yaptığı vuruşta topu direk dibinden auta attı.

68. dakikada ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Osayi-Samuel'in sol ayağıyla şutunda kaleci, meşin yuvarlağı ayaklarıyla taca gönderdi.

78. dakikada Caner Erkin'in soldan ortasında altıpasta topla buluşan Pesic'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

Karşılaşma 0-0 berabere bitti.



İLK 11'LER
Fenerbahçe: Altay, Nazım, Serdar Aziz, Tisserand, Ferdi, Osayi-Samuel, Zajc, Gustavo, Rossi, İrfan Can, Serdar Dursun.

Karagümrük: Viviano, Burak, Luckassen, Caner, Biraschi, Biglia, Bistrovic, Ahmed Musa, Emre Mor, Borini, Pesic.