Fenerbahçe Norwich'in Norveçlisi Teemu Pukki'ye kancayı attı

Golcü arayışlarını sürdüren Fenerbahçe Norwich formasıyla Premier Lig’de başarılı bir grafik çizen Teemu Pukki’yi listesine aldı. Norveçli santrforun menajeriyle de ilk temas gerçekleşti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2022 Güncelleme 06 Mayıs 2022, 07:00
Fenerbahçe Norwich’in Norveçlisi Teemu Pukki’ye kancayı attı

İÇİNDEKİLER

Transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Fenerbahçe yönetimi özellikle forvet takviyesi üzerinde titizlikle duruyor. Çok sayıda isimle temas halinde olan Sarı- Lacivertliler'in gündemine yeni bir isim daha girdi. Bu isim Norwich City formasını giyen Teemu Pukki. Norwich'in Premier Lig'den düşmesinin kesinleşmesinin ardından takımdan ayrılma kararı alan Finlandiyalı golcünün Fenerbahçe'nin listesine girdiği belirlendi. Bu sezon Premier Lig'de 33 maçta 10 gol atan 32 yaşındaki Pukki'nin kulübüyle sözleşmesi 1 yıl sonra bitecek. Sarı-Lacivertli yönetimin Pukki'yi gündemine almasının önemli bir nedeni, son dönemde İskandinav forvetlerin Süper Lig'de gösterdiği başarılı performans. Geçtiğimiz sezon Norveçli Alexander Sörloth gol krallığına ulaşmıştı. Bu sezon ise DanimarkaAndreas Cornelius ve Finlandiyali Joel Pohjanpalo krallık yarışı veriyor.



İSTİKRAR ABİDESİ...
Forvetin yanı sıra sol kanatta da görev yapabilen Teemu Pukki geçtiğimiz sezon Championship'te 41 maçta attığı 26 golle Norwich'in Premier Lig'e çıkmasını sağlamıştı. 1.80 boyundaki tecrübeli yıldız daha önce Brondby, Celtic, Schalke ve HJK Helsinki formalarını da giydi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN