'Süper Lig'in en erken şampiyonu' unvanı Fenerbahçe'de kaldı

Çaykur Rizespor deplasmanında 3 puanı alarak kalan 4 haftaya az da olsa şampiyonluk umutlarını taşıyan Fenerbahçe için galibiyetin farklı bir anlamı daha vardı. Sarı-Lacivertliler aldığı 3 puanla Süper Lig’de en erken şampiyonluk rekorunu elinde tutmayı başardı.

Giriş Tarihi 23 Nisan 2022, 12:20 Güncelleme 23 Nisan 2022, 12:24
’Süper Lig’in en erken şampiyonu’ unvanı Fenerbahçe’de kaldı

İÇİNDEKİLER

Sarı-Lacivertliler aldığı 3 puanla Süper Lig'de en erken şampiyonluk rekorunu elinde tutmayı başardı. Trabzonspor eğer bugünkü Adana Demirspor ve önümüzdeki hafta oynayacağı Antalyaspor maçlarından 4 puan çıkarırsa ipi göğüsleyecek.

Ancak Bordo-Mavililer şampiyonluğunu en erken 30 Nisan tarihinde ilan edebileceği için Süper Lig tarihinin en erken şampiyon olan takım unvanı Fenerbahçe'de kalacak.

Sarı-Lacivertliler 2013-2014 sezonunda bitime 3 hafta kala 27 Nisan tarihinde şampiyonluğunu ilan etmişti. Rekoru kırmak için bu sezon eline çok büyük bir fırsat geçiren Trabzonspor son haftalarda üst üste yaşadığı puan kayıplarıyla şansını kaybetmiş oldu.

Ancak Bordo-Mavililer önümüzdeki hafta Antalyaspor maçında ipi göğüslerse bitime 3 hafta kala zafere ulaşmış olacak. Trabzonspor hafta olarak bakıldığında ise Fenerbahçe ile rekoru paylaşmayı başaracak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN