Trabzonspor kupada yarı final ilk maçında Kayseri'yi Cornelius ile geçti! Final yolunda avantaj elde etti

Ligde şampiyonluk için geri sayıma geçen Trabzon, kupada yarı final ilk maçında Kayseri’yi evinde Cornelius ile yıktı. 10 Mayıs’ta Kayseri’de oynanacak rövanş öncesi final için avantaj sağladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2022 Güncelleme 20 Nisan 2022, 06:58
Trabzonspor kupada yarı final ilk maçında Kayseri’yi Cornelius ile geçti!  Final yolunda avantaj elde etti

İÇİNDEKİLER

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Trabzonspor, Kayserispor'u 1-0 yendi ve final için Kayseri'deki rövanş öncesi avantaj elde etti. 10'da Visca'nın sert vuruşunda kaleci Lung, çeldi. 15'te Kouassi'nin kafa vuruşunda, savunma topu kornere çeldi.



LUNG'DAN GOL İZNİ ÇIKMADI
22. dakikada Visca'nın Bakasetas'ın yerden şutunda, kaleci Lung meşin yuvarlağı kornere yolladı. 33. dakikada Cornelius'un kafa vuruşunda, top Kayserispor kalecisi Lung'da kaldı.



KİLİDİ 87'DE CORNELİUS AÇTI
74'te Visca'nın iyi ortasında Cornelius'un müsait pozisyonda kaleye yolladığı kafa şutu yine kalecide kaldı. 87'de Nwakaeme'nin ortasında Cornelius göğsüyle yumuşattığı topu ağlara yolladı: 1-0.



GOLLERİYLE FIRTINA'YI SIRTLIYOR
Cornelius Kayserispor'a karşı kaydettiği golle bu sezon Bordo-Mavili forma altında 15. kez rakip fileleri havalandırdı. Danimarkalı futbolcu Trabzonspor'un bu sezonki en golcü ismi olarak takımının başarısında çok büyük bir paya sahip oldu.



HARİKA BİR TAKIMA SAHİBİZ!
Trabzonspor'a dün Kayserispor karşısında galibiyeti getiren tek golü kaydeden Cornelius maç sonunda konuştu. Çok iyi bir takıma sahip olduklarını belirten Danimarkalı forvet, "Golü ben atsam da biz bir takımız ve hep birlikte hareket ediyoruz. Harika bir takıma sahibiz. Mümkün olan her şeyi kazanmak istiyoruz" dedi.



HEP BERABER SEVİNECEĞİZ
Avcı, "Taraftar martta şampiyon olamadık diye üzülmesin. Henüz nisandayız. Birlikte sevineceğiz" dedi. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kupadaki Kayserispor galibiyeti sonrası konuştu. Takımından övgü ile bahseden Avcı, şu ifadeleri kullandı: Kayserispor, buraya gelirken ligde rahatlamış, kupayı hedef koymuş ve Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı elemiş bir takım. Taraftarımızın da desteğiyle birlike yarı finalin ilk ayağını kazanmayı bildik. Taraftarımız bizi destekliyorlar. Bu yolculuğa beraber çıktık. İki kupa da bizim için önemli hedef. Birlikte sevindik, üzüntülerimiz yok gibi. En ufak kaygıları olmasın. Hep beraber sevineceğiz. Martta niye olamadık diye üzülmesinler, nisandayız."



SİOPİS: YENİ HEDEF A.DEMİR
Trabzonsporlu Siopis, Kayseri maçı sonrası, "Hak ettiğimiz bir galibiyetti. Adana'daki hedefimiz 3 puan ve iyi oyun olacak." diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN