Fenerbahçe'nin parlayan yıldızı Arda Güler için en ciddi talip Alman devi Borussia Dortmund

Arda Güler ile Borussia Dortmund kulübünün ciddi bir şekilde ilgilendiği ortaya çıktı. Ailesi de Arda'nın Almanya'ya gitmesine sıcak bakıyor. 30 milyon Euro serbest kalma bedeli bulunan 17 yaşındaki futbolcu için Fenerbahçe yönetimi hiç acele etmiyor ve oyuncunun gelişimini takip ediyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2022 Güncelleme 13 Nisan 2022, 06:59
Fenerbahçe’nin parlayan yıldızı Arda Güler için en ciddi talip Alman devi Borussia Dortmund

İÇİNDEKİLER

Bu sezon gösterdiği çıkışla bir anda Türk futbol gündeminin zirvesine yerleşen 17 yaşındaki Arda Güler'e yurt dışından da büyük ilgi var. Ancak Arda Güler'e en ciddi ilginin Alman kulübü Borussia Dortmund'dan geldiği ifade edildi. Alman kulübünün bu ilgisinden Arda'nın ailesinin de hoşnut olduğu, genç oyuncunun Almanya'da daha iyi bir eğitime tabi tutulacağına inandığı ifade ediliyor. Ancak Fenerbahçe ile yeni sözleşme imzalayan Arda'nın serbest kalma bedeli 30 milyon Euro civarında. Üstelik Fener yönetimi Arda, 18 yaşını geçtiğinde 3 yıllık sözleşmeyi 5 yıla tamamlamayı da planlıyor. Sarı-Lacivertli kurmayların Dortmund'un Arda'ya olan ilgisinden haberdar olduğu ancak yönetimin bu konuda hiç acele etmediği, oyuncunun gelişimine ve Fenerbahçe'ye vereceği maksimum katkıya konsantre olduğu ifade ediliyor. Arda Güler bu sezon çok iyi bir gelişim göstermiş olsa da taraftarlar onun çok daha fazla süre almasını istiyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise şu anda genç yıldızı maçın 2. yarılarında sahaya sürmeyi daha uygun görüyor.



AVRUPA ARDA'YI YAKINDAN TANIYOR
Arda Güler, geçtiğimiz günlerde Alman televizyonlarında sıkça yer almış ve geleceğin büyük yıldız adayı olarak gösterilmişti. Arda aynı zamanda kendi yaş gurubunda en iyi 10 futbolcudan biri gösterildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN