SON DAKİKA: Milli güreşçi Feyzullah Aktürk Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 92 kiloda altın madalya kazandı

Son dakika haberleri... Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 92 kiloda mücadele eden milli sporcu Feyzullah Aktürk, altın madalya kazandı. Avrupa Şampiyonaları tarihinde bugüne dek 99 altın madalya kazanan Türkiye, böylece 100'üncü altın madalyaya ulaştı. Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 86 kilogramda mindere çıkan milli güreşçi Osman Göçen, ayağından sakat olduğu ve iğneyle oynadığı maçta İsrailli rakibini yenerek bronz madalya kazandı.

Giriş Tarihi 30 Mart 2022, 21:26 Güncelleme 30 Mart 2022, 23:10
SON DAKİKA: Milli güreşçi Feyzullah Aktürk Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 92 kiloda altın madalya kazandı

İÇİNDEKİLER

Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasında 92 kiloda mücadele eden Feyzullah Aktürk altın madalya kazandı.

Milli güreşçi, final maçında Bulgar Ahmed Sultanovich Bataev'i yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Avrupa Şampiyonaları tarihinde bugüne dek 99 altın madalya kazanan Türkiye, böylece 100'üncü altın madalyaya ulaştı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TEBRİK
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter mesajında şunları yazdı "Avrupa Güreş Şampiyonluğunu 9'uncu kez elde ederek büyük bir başarıya imza atan millî güreşçimiz Taha Akgül ile aynı şampiyonada ülkemiz tarihinin 100'üncü altın madalyasını kazanan Feyzullah Aktürk'ü tebrik ediyorum."

İĞNEYLE MAÇA ÇIKAN SPORCUMUZ BRONZ KAZANDI
Macaristan'da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda dünkü yarı final maçında 6-6'lık skorun ardından son puanı verdiği için final şansını kaybeden Osman Göçen, 3'üncülük maçında İsrail'den Uri Kalashnikov ile karşılaştı. Maç öncesi ayağındaki ağrıları artan ve iğne ile mindere çıkan Osman Göçen, rakibini 8-8'lik skorda 2 puanlık oyunlarının avantajıyla yenerek Avrupa 3'üncüsü oldu.

"ASIL HEDEFİM 2024 PARİS OLİMPİYATLARI"
2'nci kez Büyükler Avrupa Şampiyonası'na katıldığını ifade eden Göçen, "Geçen sene madalya alamadım. Bu sene altın madalya için geldim. Yarı finalde son dakikada talihsiz sakatlığım oldu. Maçtan sonra ayağımın üstüne basamıyordum. Doktorumuzun müdahalesiyle maça çıkabildim ve 3'üncü oldum. Bu madalyamı aileme armağan ediyorum. Bu benim büyüklerdeki ilk madalyam. Asıl hedefim 2024 Paris Olimpiyatları, Allah izin verirse oradan madalyayla döneceğim" dedi.

TÜRKİYE SERBEST STİLDE AVRUPA İKİNCİSİ
Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil müsabakaları sona erdi. Bu stilde 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Türkiye, takım halinde Avrupa ikincisi oldu. Türkiye 141 puanla, 159 Puanla Azerbaycan'ın ardından ikinci sırayı alırken Gürcistan ise 133 puanla üçüncü oldu.

Şampiyonaya 10 güreşçi ile katılan Türkiye'de Taha Akgül (125 kg) ve Feyzullah Aktürk (92kg) altın madalya kazandı. 61 kg'da mindere çıkan Süleyman Atlı gümüş madalya alırken, Recep Aktaş (65 kg), Muhammet Akdeniz (79) ve Osman Göçen da (86 kg) bronz madalya kazandı.

Serbest stil müsabakalarını böylece 6 madalya ile kapatan Türkiye, Azerbaycan'ın ardından takımlar sıralamasında Avrupa ikincisi oldu. Üçüncülüğü ise Gürcistan elde etti.

AVRUPA'DA 327'NCİ MADALYA
Öte yandan bu sonuçların ardından Türkiye, Avrupa Şampiyonaları tarihindeki madalya sayısını 327'ye çıkardı. Millilerimiz Avrupa şampiyonalarında toplamda 101 altın, 88 gümüş ve 138 de bronz madalya kazandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN