Barcelona maçında kalesinde devleşen Inaki Pena elleri kadar ayaklarını da konuşturuyor

Barcelona maçında kalesinde devleşen Inaki Pena’nın 90 dakika boyunca ortaya koyduğu performans ve istatistikleri göz doldurdu. İspanyol eldiven için sosyal medyada “Elleri kadar ayaklarını da konuşturuyor” yorumları yapıldı.

Giriş Tarihi 11 Mart 2022, 14:28 Güncelleme 11 Mart 2022, 18:24
Barcelona maçında kalesinde devleşen Inaki Pena elleri kadar ayaklarını da konuşturuyor

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın devre arasında Barcelona'dan kiraladığı genç kaleci dün gösterdiği performansla kendisine bir kez daha hayran bıraktı.

Barcelona maçında kalesinde devleşen Inaki Pena'nın 90 dakika boyunca ortaya koyduğu performans ve istatistikleri göz doldurdu. İspanyol eldiven için sosyal medyada "Elleri kadar ayaklarını da konuşturuyor" yorumları yapıldı.

İSTATİSTİKLERİ GÖZ KAMAŞTIRICIYDI
Pena, Barcelona maçında 4 kritik kurtarış yaparken bunların ikisi çok kritikti. İspanyol eldivenin kurtarışları kadar topu ayağıyla oyuna sokma istatistikleri de göz kamaştırıcıydı.

Pena, Barcelona'ya karşı 44'te 37 pas isabeti ile oynadı. Barcelona karşısında geriden mükemmel çıkan Galatasaray'ın başarısında Pena'nın payı çok büyüktü.

23 yaşındaki eldiven Barcelona maçında takımının en fazla pas yapan oyuncusu olmayı başardı. Neredeyse bir orta saha oyuncusu gibi takımına katkı verdi.

Barcelona Teknik Direktörü Xavi de maçtan sonra Pena'nın başarılı performansına vurgu yaparak gelecek sezon takımda görev vereceğinin sinyallerini verdi.


UEFA'NIN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIMI
Bu arada UEFA Avrupa Ligi sosyal medya hesabı yaptığı paylaşımda Inaki Pena ve 3 kalecinin kurtarışlarına yer vererek, "Favori kurtarışınız hangisi?" diye sordu. Listede, Claudio Bravo, Allan McGregor ve Alexander Nübel gibi isimler de yer aldı.