Trabzonspor Kadıköy’de de oyun anlayışından ödün vermeyecek: Abdullah Avcı'nın kozu şok pres!

Bordo-Mavililer, Fenerbahçe derbisinde stoperlere şok pres uygulayacak ve skor bulmaya çalışacak. Fırtına son haftalarda bu taktikle sonuca gitti. Süper Lig lideri Trabzonspor, 51'le ligin en fazla gol atan takımı konumunda.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2022 Güncelleme 04 Mart 2022, 07:00
Trabzonspor Kadıköy’de de oyun anlayışından ödün vermeyecek: Abdullah Avcı’nın kozu şok pres!

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor, F.Bahçe derbisine odaklandı... Abdullah Avcı'nın öğrencileri Kadıköy'den galibiyetle ayrılarak taraftarına yeni bir zafer daha yaşatmak istiyor...

Avcı son haftalardaki oyun stratejisinden ödün vermeyi düşünmüyor. Bordo- Mavililer, F.Bahçe kaleci Altay veya stoperleri ile oyuna başladığı andan itibaren 3 hatta 4 kişilik şok pres uygulayacak. Alanyaspor maçının ilk 39 dakikasında rakibine ön alanda uyguladığı presle 4-0'lık skoru yakalamıştı.

Trabzonspor, G.Saray derbisinin ilk yarısında dengeli bir oyun sergilerken ikinci yarıda ise rakibini adeta sahasından çıkarmadı. G.Saray kalecisi Fatih topu arkadaşlarına verdiği andan itibaren Cornelius, Visca, Bakasetas ve Dorukhan ile müthiş bir pres uyguladılar.

Sonunda da Taylan'a yaptıkları baskıyla sonuca gittiler. Trabzonspor, Kayserispor maçının ikinci yarısında yine rakibini çıkartmadı... İlk yarıyı 2-0 önde tamamlayan Kayserispor ikinci yarı Trabzonspor sahasında sadece 173 saniye kalabildi. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın son maçlardaki dominant oyununu F.Bahçe'ye karşı uygulayıp uygulayamayacağı merak konusu...

SAVUNMADA MÜTHİŞ REKABET
Trabzonspor'da Fenerbahçe maçının 11'i yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Vitor Hugo'nun sezonu kapatmasından sonra stoperde kimin oynayacağı ise merak konusu... Denswil'in forması garanti... Ancak partneri ya Ahmetcan Kaplan ya da Hüseyin Türkmen olacak. Ahmetcan formaya bir adım daha yakın.

DERBİ YILDIZI BAKASETAS!
Lider Trabzonspor'un Yunan yıldızı Anastasios Bakasetas, derbilerde farklı oynuyor. İstanbul'da Galatasaray'ı boş geçmeyen Çilingir, F.Bahçe derbisini iple çekiyor. Yıldız oyuncu, Trabzon'da 2 gol attığı Sarı-Lacivertlilerin filelerini Kadıköy'de de havalandırmak istiyor.

İSTANBUL'DA KAYBETMIYOR!
Karadeniz Fırtınası Trabzonspor, Süper Lig'de İstanbul'da oynadığı tüm maçları kazandı. Bordo-Mavililer, Kasımpaşa'yı 1-0, Karagümrük'ü 2-0, Beşiktaş ve Galatasaray'ı ise 2-1'lik sonuçlarla mağlup etti. Trabzonspor, İstanbul'da F.Bahçe ve Başakşehir ile karşılaşacak.

HAMSİK&DORUKHAN FENER'E YETİŞMİYOR
Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Hamsik ve Dorukhan Toköz'ün sağlık ekibi tarafından yapılan kontrolleri sonucunda bu hafta oynanacak olan Fenerbahçe maçında forma giymemesi kararlaştırıldı. Hamsik ve Dorukhan'ı sakatlıklarının nüksetme ihtimali sebebiyle riske etmek istemeyen teknik direktör Abdullah Avcı her iki oyuncuyu da tam olarak hazır hale gelmeden sahaya sürmek istemiyor. Hamsik ve Dorukhan'a yoğun bir tedavi programı uygulanıyor.

BAŞKANLAR NE DEDİ?
Trabzonspor'un
eski başkanları şampiyonluk ile ilgili konuştu. İşte başkanların sözleri:

ŞAMİL EKİNCİ: Şampiyonluk kutlamalarında da mutlaka bulunmak isteriz. Çünkü yeniden o havayı solumak, o anları yaşamak bizim için de çok duygusal olacak.

FARUK ÖZAK: Trabzonspor'un son şampiyonluğunda futbol sorumlusu olarak sahadaydım. O dönemde F.Bahçe ile yarıştık şampiyon olduk. 1995-96'da kaybettik. O zaman ne bir VAR sistemi, ne şike yasası yoktu. Bunlar olsaydı biz o dönemde 2005, 2011'de de şampiyonduk.

SALİH ERDEM: 2011 yılında şampiyonluğu göz göre göre elinden alınan Trabzonspor; bu sene şampiyonluğa en yakın. Yıllarca aradan sonra şampiyonluk, bu kenti bu camiayı çok rahatlatacaktır.

AHMET CELAL ATAMAN: Çok hakkımız yendi, bilinçli şekilde sadece puanlarımızı değil, mutlu olma hakkımızı çaldılar. Bu sezon gerek sergilenen futbol, gerek yönetimin çalışmaları, gerek teknik ekibin çalışkanlığı ve gerekse de taraftarın birlikteliği, her açıdan güçlü, takdir edilecek kadar tutarlı şekilde ilerliyor Trabzonspor.

MEHMET ALİ YILMAZ: O dönemki şampiyonlukların anlamı ve tadı çok farklıydı. Yalnızca 2 yabancı kullanma hakkımız vardı. Forma giyen oyuncuların tamamına yakını bizim çocuklarımızdı. Şimdi ise daha kolay. Esas rakipler yok.

MUSTAFA GÜNAYDIN: Bu şampiyonluk Türk futbolunun durumunu yeniden gözden geçirmesi için önemli. Belki de bir milat olacak.

SADRİ ŞENER: Hem başkanımız, hem yönetim kurulumuz, hem oyuncularımız inşallah mutlu sona ulaştırırlar, biz de onlarla iftihar etmeye devam ederiz.

NURİ ALBAYRAK: Bu sezon VAR'ın sayesinde adaletin sağlanması bütün dengeleri değiştirdi. Bu iş para ile bitmiyor, adalet sağlanınca gelinen nokta ortada.

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU: Trabzon efsanesinin doğduğu o yıllardaki gibi, bu sezon yaşanacak şampiyonluğun değerini, bundan sonra üst üste yaşanacak şampiyonluklar katlayacak.