Kartal uçuşa geçti! Siyah-Beyazlılar Süper Lig’de üst üste ikinci galibiyetini aldı

Beşiktaş uçusa geçti! Kara Kartal, yıldızları Batshuayi (2) ve Ghezzal’ın golleriyle Yiğido’yu devirdi... Ev sahibi Sivasspor’un golleri ise Yatabare ve Fajr’dan geldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2022 Güncelleme 27 Şubat 2022, 06:55
Kartal uçuşa geçti! Siyah-Beyazlılar Süper Lig’de üst üste ikinci galibiyetini aldı

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Sivas'ı deplasmanda 3-2 yendi... 12'de Alex Teixeira'nın pasında Batshuayi topu ağlara gönderdi: 0-1. 23'te Hakan'ın kafa vuruşu direği yaladı. 26'da Yatabare'nin kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1. 43'te Umut'un ortasını Ghezzal kafayla ağlara yolladı: 1-2.



VAR'A GİTTİ... PENALTIYI VERDİ
62'de Fajr'ın kullandığı kornerde Caner'in kafa vuruşu direğin yanından dışarı çıktı. 69'da Hakan'ın eline çarpan top sonrası hakem VAR'a danışarak penaltı noktasını gösterdi.



GHEZZAL'IN FRİKİĞİ DİREKTE!
Penaltıyı Batshuayi gole çevirdi: 1-3... 78'de Kenan Karaman kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü bulamadı... 80'de Ghezzal'ın frikiği direkten dışarı çıktı...



GÜVEN İLE GOLE ÇOK YAKLAŞTI
84'te top Josef'in eline çarptı. Hakem Sarper Barış Saka VAR'a gittikten sonra penaltı kararı verdi. Penaltıyı Fajr ağlara gönderdi: 2-3. Kartal zorlu maçı kazanmayı bildi.



BEŞİKTAŞ'TAN BİR İLK!
Bu sezon Süper Lig'de Sivasspor ile oynadığı iki maçı da kazanan Beşiktaş 2015/16'dan bu yana ilk kez ligde rakibine puan vermedi. Siyah-Beyazlılar Süper Lig'de son 8 maçtır kaybetmiyor.



İKİ PENALTIYI DA VAR'DAN VERDİ
Sivasspor ile Beşiktaş arasındaki maçı yöneten hakem Sarper Barış Saka, karşılaşmada her iki takımın penaltısını da VAR'a giderek verdi. İlk olarak 72'de Beşiktaş atağında Hakan'ın eline çarpan topta VAR'a giden Saka, Siyah-Beyazlılar lehine penaltıyı çaldı. Ardından ise hakem 83'te Josef'in elle müdahalesinde bir kez daha VAR'a gitti bu kez de Sivas'a penaltı çalındı.



MAÇ ÖNCESİ VİDA ŞOKU
Beşiktaş'ta Sivasspor maçı öncesi adı ilk 11'de yer alan savunma oyuncusu Domagoj Vida, boyun spazmı sebebiyle karşılaşmanın kadrosundan çıkarıldı. Vida'nın yerine Montero maça 11'de başladı.



UMUT ASİST ORUCUNU BOZDU
Beşiktaş'ın Sivasspor karşısında Ghezzal ile bulduğu ikinci golde ortaya yapan isim olan Umut Meraş, 25 Ekim 2021'deki G.Saray derbisinden sonra ilk asistini yaptı. Deneyimli oyuncu bu sezon ikinci kez asist yaptı.



Sivas maçının yıldızı Michy Batshuayi, 18 Ocak'tan sonra ilk golünü attı. Yiğidolar'a karşı etkili bir futbol ortaya koyan Belçikalı futbolcunun dün akşamki etkili performansı taraftarlardan da tam not aldı. Batshuayi, uzun süre sonra alkış aldı.



39'LUK ATİBA 11.7 KM. KOŞTU
39 yaşındaki Atiba Hutchinson, 11,7 Km ile Beşiktaş'ın Sivasspor karşısında en çok mesafe kat eden oyuncusu oldu. Kanadalı yıldız yüzde 95 pas başarısıyla oynadı.



20. KEZ DİREĞE TAKILDI
Beşiktaş, Sivasspor maçında da direkleri dövdü. Ghezzal'ın 34. dakikada kullandığı kornerde Welinton iyi yükseldi ve kafayla şutunu çekti. Top, üst direkten oyun alanına geri döndü. Ghezzal, frikikten bu kez 80'de kaleyi düşündü ancak top yan direkten auta çıktı. Siyah-Beyazlılar, bu sezon toplam 20 kez direk engeline takıldı. Kara Kartal, bu istatistikte Süper Lig'in zirvesinde yer alıyor. Şanssızlığını kıramıyor.



UMUT ASİST ORUCUNU BOZDU
Beşiktaş'ın Sivasspor karşısında Ghezzal ile bulduğu ikinci golde ortaya yapan isim olan Umut Meraş, 25 Ekim 2021'deki G.Saray derbisinden sonra ilk asistini yaptı. Deneyimli oyuncu bu sezon ikinci kez asist yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN