Emre Belözoğlu'ndan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'a 54 puanlık fark

Emre Belözoğlu yönetiminde yükselişe geçerek zirve yarışına katılan Başakşehir, üst üste 4'üncü galibiyetini alarak yükselişini sürdürdü. 18 haftadır Başakşehir'in başında bulunan Belözoğlu, bu süreçte 3 büyüklere toplam 54 puanlık fark attı.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2022, 12:13 Güncelleme 23 Şubat 2022, 12:57
Emre Belözoğlu’ndan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’a 54 puanlık fark

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de Konyaspor'u evinde 2-1 yenerek üst üste 4. galibiyetini alan Başakşehir yükselişini sürdürüyor. Turuncu-Lacivertli takımın başarısında en büyük pay hiç kuşkusuz teknik direktör Emre Belözoğlu'na ait.



Düşme hattından aldığı takımı müthiş bir performans göstererek lig üçüncülüğüne taşıyan genç hoca alkış topluyor. 18 haftadır Başakşehir'in başında olan Belözoğlu bu süre içinde 3 büyüklere büyük fark attı.



Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir 18 haftada tam 40 puan toplarken, aynı süre içinde Fenerbahçe ve Beşiktaş 24, Galatasaray ise 18 puan alabildi. Belözoğlu böylece 3 büyüklere 18 haftada toplam 54 puan fark atarak çok önemli bir teknik adamlık başarısına imza attı.



Geçtiğimiz sezonun son bölümünde Fenerbahçe'de teknik direktörlük koltuğuna oturan genç hoca, gösterdiği önemli performansa rağmen Başkan Ali Koç tarafından görevden alınmıştı.



Belözoğlu'nun yerine göreve getirilen Vitor Pereira ile yollar ayrılırken, Fenerbahçe şampiyonluk yarışının çok uzağında kaldı. Fenerbahçe ve Başakşehir'in başında 29 lig maçında görev yapan 41 yaşındaki teknik adam 19 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 yenilgi alarak tam 63 puan topladı. Emde Belözoğlu 2,17'lik puan ortalaması da tutturdu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN