Takvim.com.tr yazdı Fenerbahçe camiası ayağa kalktı! Diego Rossi'nin çıldırtacak maliyeti ortaya çıktı

Dün ilk kez takvim.com.tr'nin ortaya çıkardığı Diego Rossi - Fenerbahçe arasındaki sözleşmedeki gizli detay gündeme bomba gibi düştü. Rapora göre sarı-lacivertli ekip Rossi'nin bonservisini aldı ve 4 yıllık sözleşme imzaladı. Sergilediği kötü performans nedeniyle sezon sonunda yolların ayrılmasının planlandığı Rossi'nin sözleşme detayı şok etkisi yarattı. Yaşananlar sonrası eleştiri okları bir kez daha Ali Koç'a çevrildi.

Giriş Tarihi 21 Şubat 2022, 13:07 Güncelleme 21 Şubat 2022, 16:05
Takvim.com.tr yazdı Fenerbahçe camiası ayağa kalktı! Diego Rossi’nin çıldırtacak maliyeti ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin dün gece açıkladığı faaliyet raporlarında şok bir detay ortaya çıktı. Türkiye'nin takvim.com.tr aracılığıyla öğrendiği bu detay gündeme adeta bomba gibi düştü.



Raporda yazılanlara göre Sarı-Lacivertli yönetim, sezon başında ABD ekibi Los Angeles'tan kiralanan Diego Rossi'nin bonservisini aldı ve 4 yıllık sözleşme imzalandı.



Son zamanlarda gösterdiği kötü performansın ardından 11'deki yerini kaybeden ve sezon sonunda yolların ayrılması beklenen Uruguaylı forvetle ilgili bu detay adeta şok etkisi yarattı.



İddialara göre Fenerbahçe yönetimine Rossi'nin transferi toplam 10 milyon Euro'ya mal oldu. Sarı-Lacivertliler'in önce kiralama bedeli ve ardından da bonservis bedeli olarak kasasından küçük bir servet çıkardığı belirtiliyor.



takvim.com.tr'nin aldığı bilgilere göre sezon başında Rossi için Los Angeles ile yapılan anlaşmaya performansa göre opsiyon maddesi kondu. Yıldız futbolcu, sözleşmede belirtilen maç sayısına sezonun ilk yarısında ulaşınca devre arasında opsiyon maddesi otomatik olarak devreye girdi. UEFA ile yapılan Finansal Fair Play anlaşmasına göre Fenerbahçe'nin al-sat dengesini bozan futbolcular, UEFA organizasyonlarında yer alamıyor.



Sarı-Lacivertliler'in Rossi'nin bonservisini devre arasında alması ve bu transferin al-sat dengesini bozmasından dolayı Uruguaylı forvet, Konferans Ligi için UEFA'ya gönderilen listeden çıkarıldı. Büyük bir ekonomik darboğaz içinde olan Fenerbahçe'nin 10 milyon Euro'luk bir maliyetin altına girerek Diego Rossi'nin transferini gerçekleştirmesi sosyal medyada taraftarların büyük tepkisini topladı.



Yapılan yorumlarda eleştiri okları birkez daha Başkan Ali Koç'a yöneltildi. Bu sezon Fenerbahçe formasıyla 27 maça çıkan Diego Rossi sadece 2 gol atabildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN