Vida sahne aldı! Kartal, Altay galibiyetiyle 3 maçlık özlemine son verdi

Siyah-Beyazlılar, Altay karşısında Domagoj Vida’nın 64’te attığı golle 3 puana uzandı.Ligdeki 3 maçlık beraberlik serisine son veren Beşiktaş, 5. sıraya çıktı. Avrupa iddiasını korudu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2022 Güncelleme 20 Şubat 2022, 06:59
Vida sahne aldı! Kartal, Altay galibiyetiyle 3 maçlık özlemine son verdi

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Altay'ı 1-0 mağlup etti. 3. dakikada Necip Uysal'ın ceza sahası içinden çektiği şutu kaleci Lis çıkardı. 12. dakikada hızlı gelişen Altay atağında Kappel'in şutunda Ersin Destanoğlu gole izin vermedi.



KENAN KALECİYİ GEÇEMEDİ
23'te Kenan Karaman sol çaprazda müsait pozisyonda kaleci Lis'i geçemedi. 31'de ise Alex Teixeira karşı karşı durumda kaleci Lis'i mağlup etmeyi başaramadı.



DOMAGOJ VİDA'DAN ŞIK GOL
Beşiktaş'ın 54'te Kenan ile bulduğu gol faul gerekçesiyle iptal edildi. 64'te Ghezzal'ın kullandığı kornerde Vida topu kafayla ağlara yolladı ve Kartal'ı 1-0 öne geçirdi.

DİREKLER İZİN VERMEDİ...
72'de önce Kenan, sonra da Teixeira aynı dakika içinde topu direğe nişanladı. 82'de Teixeira yine kaleciyi geçemedi. 90+2'de Thiciano'nun iki şutunu Beşiktaş savunması blokladı.



İKİ TARTIŞMALI POZİSYON
Beşiktaşlılar, 54. dakikada Kenan'ın faul gerekçesiyle iptal edilen golüne tepki gösterdi. Altay cephesi ise 90+2'deki karambolde penaltı bekledi.



Beşiktaş'ın Altay ile oynadığı maçta iki pozisyon çok konuşuldu. İlk olarak Kenan Karaman'ın 54. dakikada kaydettiği gol öncesinde faul olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Hakem Bayarslan'ın bu kararı Beşiktaşlı taraftarların tepkisine yol açtı. 90+2'de ise Beşiktaş ceza sahasındaki karambolde Altaylı oyuncular, Beşiktaşlı Kerem'in topla elle oynadığı gerekçesiyle penaltı bekledi. Hakem ise pozisyonu VAR'la görüştükten sonra 'devam' kararı verdi.



ÖNCE KAVGA ETTİ SONRA SİFTAH YAPTI
62'de İbrahim ve Pinares ile saha içinde tartışan Vida, 64'te bu sezonki ilk golünü attı. Dün gece bu sezon Süper Lig'deki ilk golünü atan Vida attığı golün 2 dakika öncesinde Altaylı oyuncularla saha içinde sert tartışmalar yaşadı. 62'de önce kendisini yerden kaldırmaya çalışan İbrahim Öztürk ile tartışan Vida sonrasında da Pinares'in hışmına uğradı. Sonrasında da kornerden gelen topa vurduğu kafa ile tartışmalara son noktayı koydu!



OYUNUMU GOLLE SÜSLEYEBİLİRDİM
Beşiktaş'ın deneyimli futbolcusu Kenan Karaman, Altay maçı sonrası konuştu. Kenan şunları söyledi: Yavaş yavaş kendi formuma geldiğimi düşünüyorum. Son 2 senedir milli takımda da yaptıklarım ortada. Biraz öz güven eksikliği vardı, onun da böyle maçlarla üstüne koyup, Beşiktaş taraftarına gerçek performansımı göstereceğim. Bugünkü futbolumu golle süsleyebilirdim"



DİREK KABUSU DEVAM EDİYOR
Beşiktaş, Altay karşısında iki kez direğe takıldı. Direkten dönen top sayısı 18'e çıktı. Bu sezon ligde topu en çok direkten dönen takım olan Beşiktaş'ın Altay karşısında da iki şutu direkten döndü. Böylelikle Beşiktaş'ın bu sezon ligdeki maçlarda direkten dönen şut sayısı 18'e ulaşmış oldu. Siyah- Beyazlılar direk şanssızlığını yine kıramadı. Beşiktaş, Altay karşısında dün akşam tam 7 net gol fırsatı yakaladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN