Ferdi 1 gol ve 1 asistle Fener'i ayakta tutmaya çalıştı ama yenilgiye engel olamadı

Slavia Prag; Traore, Dorley ve Lingr’in golleriyle Kadıköy’de galibiyete uzandı. Fener, Pelkas ve Ferdi ile umutlarını 24 Şubat’ta Çekya’da oynanacak rövanş maçına taşıdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2022 Güncelleme 18 Şubat 2022, 06:59
Ferdi 1 gol ve 1 asistle Fener’i ayakta tutmaya çalıştı ama yenilgiye engel olamadı

İÇİNDEKİLER

Fener'in yüzü Avrupa'da da gülmedi. Sarı-Lacivertliler, UEFA Konfederasyon Ligi son 32 turu ilk maçında Çekya'nın Slavia Prag takımına evinde 3-2 mağlup oldu. 18. dakidaka Altay Bayındır ile karşı karşıya kalan Sor'un çaprazdan yaptığı vuruşta top auta gitti.



TRAORE PRAG'I ÖNE GEÇİRDİ
20'de Holes'in şutunda Altay yine gole izin vermedi. 45. dakikada Plasevic'in şutunda top direkten döndü. Dönen topu tamamlayan Traore, Slavia'yı maçta 1-0 öne geçirdi.



PELKAS SKORU EŞİTLEDİ...
54. dakikada Valencia'nın şutu direkten döndü. 58'de Ferdi'nin asistinde Pelkas skoru eşitledi: 1-1. 62'de Dorley ceza sahası dışından attığı golle Prag'ı yeniden öne geçirdi: 1-2.



FERDİ'NİN GOLÜ YETMEDİ
64'te Lingr karşı karşıya pozisyonda Altay'ı avlayıp farkı 2'ye çıkardı: 1-3. Ferdi, 83. dakikada ceza sahası dışından attığı harika golle maçta skoru tayin etti: 2-3.



FENER NASIL TUR ATLAR?
Fenerbahçe, S.Prag'ı rövanşta 2 farklı yenerse tur biletini cebine koyacak. Konfederasyon Ligi son 32 turunda evinde Slavia Prag'a 3-2 yenilen Fenerbahçe, rakibi ile 24 Şubat Perşembe günü deplasmanda oynayacağı maçta alacağı 2 farklı galibiyetlerde tur biletini cebine koyan taraf olacak. Deplasman golü kuralının değişmesi sebebiyle Fenerbahçe'nin tek farklı galibiyetlerinde maç uzayacak. Kanarya, rövanşta tur için savaşacak.



2017'DEN SONRA BİR İLK
Slavia Prag'a 3-2 mağlup olan Fenerbahçe, Şubat 2007'den (3-3 vs AZ) bu yana ilk kez iç sahada oynadığı bir Avrupa kupası eleme turu maçında üç gol yedi. 5 sene sonra Kadıköy'de 3 gollü yenilgi geldi.



PELKAS: ASLA VAZGEÇMEYİZ
FENERBAHÇE'NİN ilk golüne imza atan Pelkas maçın ardından "Deplasman golü avantajı yok. Onlar bizi nasıl yendiyse biz de onları yenebiliriz. Vazgeçmeyeceğiz. Bugün bazı şeyler iyi gitmedi. Kendi hatalarımızın kurbanı olmduk" dedi.



KİM MİN JAE DEVAM EDEMEDİ
Fenerbahçe Slavia prag maçının ilk yarısında sakatlanan Güney Koreli stoper Kim Min Jae, saha içinde bir süre tedavi gördükten sonra oyuna devam etti. Ancak 2. yarıya çıkamayan Kim'in yerine Marcel Tisserand oyuna dahil oldu.



ALTAY'DAN KRİTİK HATA
Ajax kulübünün scoutlarının Slavia Prag karşısında takip ettiği Fenerbahçe'nin kalecisi Altay Bayındır, takımının yediği ikinci golde hatalı bir çıkışa imza attı. Altay'ın hatalı çıkışı sonrası Dorley, ceza sahası dışından Fenerbahçe ağlarını sarstı. Altay Bayındır'ın skor 1-1'ken yaptığı bu hata Sarı-Lacivertli takıma çok pahalıya patladı.



SERDAR'DAN BÜYÜK FEDAKARLIK
Giresun'da elmacık kemiğini kıran Serdar Dursun, özel maskeyle 2. yarıda oyuna girdi.



TARAFTARLAR AYIP EDİYOR!
F.Bahçe'nin hocası İsmail Kartal, Slavia Prag maçı sonrası taraftarın tepkisini eleştirdi. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Slavia Prag karşısında aldıkları yenilgiye rağmen tur için umutlu olduklarını söyledi. "Tura inanıyoruz" diyen Kartal, taraftarların futbolcuları ıslıklamasını da eleştirdi. İsmail Kartal, "Taraftar ayıp ediyor. Kendi futbolcusunu ıslıklıyor" dedi. Deneyimli hocanın bu sözlerine de taraftardan tepki geldi.



MİHA ZAJC RÖVANŞA CEZALI
F.Bahçe'nin Sloven futbolcusu Miha Zajc, Slavia Prag karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Zajc, Slavia Prag ile deplasmanda oynanacak olan rövanşta forma giyemeyecek.



FUTBOLU SINIFTA KALDI
Fenerbahçe'nin Slavia Prag karşısında ortaya koyduğu futbol izleyenleri tatmin etmedi. Bireysel hatalar yine dikkat çekti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN