Nefes kesen maç! Beşiktaş öne geçtiği maçta Adana Demir ile berabere kaldı

Beşiktaş’ın hocası Önder Karaveli, “Oyunun son bölümüne bakarska 1 puan almamız bir kazanç. İlk yarıda iyi pozisyonlar bulduk ancka 60’tan sonra rakibin üstünlüğüyle geçen bir oyunla karşılaştık” diye oknuştu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2022 Güncelleme 15 Şubat 2022, 06:59
Nefes kesen maç! Beşiktaş öne geçtiği maçta Adana Demir ile berabere kaldı

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Adana Demirspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Henüz 8. dakikada Batshuayi'nin vuruşu az farkla dışarı çıktı. 10'da Rıdvan Yılmaz'ın şutu direği yaladı. 19'da Adana Demir gole yaklaştı. Balotelli'nin vuruşu kale direğinin yanından dışarı çıktı.



ERSİN'DEN KRİTİK KURTARIŞ
31'de Kerem'in ortasında Alex Teixeira topu kafayla ağlara gönderdi: 0-1... 45+6'da Balotelli'nin kafa vuruşu direği sıyırdı. 56'da Yunus'un şutunu Ersin mükemmel çıkardı.



EMİRHAN İLE GOLE YAKLAŞTI
77'de Yunus'un ortasında yıldız oyuncu Balotelli'nin volesi çerçeveyi bulmadı. 78'de Beşiktaş'ta Emirhan kaleciyle karşıya kaldı. Ancak araya son anda A.Demir savunması girdi.



SON DAKİKALAR NEFES KESTİ
90+2'de A.Demir'in kornerinde Talha, Samet'e indirdi. Tecrübeli stoper topu kafayla ağlara gönderdi: 1-1. 90+8'de Larin kale dibinden kaçırdı. Maçta puanlar paylaşıldı.



ADANA DEMİRSPOR'DA HAKEME TEPKİ VAR
Adana Demirspor'un golünü atan 90+5'deki golü de iptal edilen Samet Akaydın, maç sonrası tepkiliydi. Akaydın, "Biz sahada futbol oynamak istiyoruz. Zamana oynamıyoruz. Hakemle diyaloğa geremiyoruz. Art niyetli mi bilmiyoruz. Bize kötü konuşuyor. Son pozisyonu da biz gol gördük" dedi.



KEREM'DEN NOKTA ATIŞ
Kariyerinde ilk Süper Lig maçına çıkan 20 yaşınd-a ki Kerem Kalafat, Alex Teixeira'nın kafa golündek i harika ortasıyla geceye damgasını vuran isim oldu. Beşiktaş, bu sezon Emirhan İlkhan'ın ardından bir genç yıldız adayı daha çıkarmayı başardı. Daha önce 1 kez Ziraat Türkiye Kupası'nda görev yapan 20 yaşındaki sağbek Kerem Kalafat, zorlu Adana deplasmanında ilk kez bir Süper Lig maçına çıktı. Kerem'in Alex Teixeira'nın kafa golünde ayağının içiyle yaptığı orta maçın en güzel hareketlerinden birisi oldu. 64'de sakatlık yaşayan Kerem yerini Mehmet Topal'a bıraktı.



ŞANSALAN'DAN KRİTİK KARARLAR
Beşiktaş'ın Alex Teixeira ile bulduğu gol ve A.Demir'in Balotelli ve Samet ile attığ ı ancak VAR'a takılan goller çok tartışıldı. Adana Demir cephesi Alex Teixeira'nın attığı golden önce Kaan'a faul yapıldığını iddia etti. Ev sahibi ekip 42'de Balotelli ile gol buldu. Ancak VAR'a giden Ali Şansalan golden önce Vargas'ın Ghezzal'a faul yaptığını tespit etti. 90+5'te Samet'in attığı gol, Balotelli'nin Ersin'in görüş açısını kapattığı gerekçesiyle iptal edildi.



RIDVAN DA SAKATLANDI
Beşiktaş'ta sakatlar listesine bir isim daha eklendi. Adalesinde ağrı hisseden Rıdvan maçın 62. dakikasında yerini Umut Meraş'a bırakmak zorunda kaldı...



1 PUAN BİZİM İÇİN KAZANÇ!
Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, Adana Demirspor maçı sonrasında açıklamalarda bulundu... Kara Kartal'ın hocası Karaveli, "Oyunun son bölümüne bakarsak 1 puan almamız bir kazanç. İlk yarıda iyi pozisyonlar bulduk ancak 60. dakikadan sonra rakibin üstünlüğüyle geçen bir oyunla karşılaştık" şeklinde konuştu.



UMARIM KAZANIRIZ
Önder Karaveli, "Ben göreve başladığımdan beri ilk defa bu kadar pozisyon verdiğimiz maç oldu. Bugün sakatlıklardan dolayı oyuna hiç müdahale yapamadık. Kupadaki 120 dakika bu durumu getirdi diye düşünüyorum. Hayatımda ilk defa bir maçı mecburi değişiklikler yaparak tamamladım. Umarım Altay maçında seyircimizi ve camiamızı galibiyetle ödüllendiririz. Bunu çok istiyoruz" dedi.



BÜYÜK ÜSTÜNLÜK!
Adana Demirspor, Beşiktaş ceza sahasında 43 kez topla buluştu. Beşiktaş ise rakip ceza sahası içinde toplamda 23 kez topla buluştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN