Fatih Terim'in kötü gidişine son vermek için gelen Torrent'in şoke eden istatistikleri

Kötü gidişi durdurması için göreve gelen İspanyol teknik adamla Galatasaray’ın neredeyse tüm hücum ve defans verileri geriye gitti. Yaşanan düşüş istatistiklere de yansıdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2022 Güncelleme 12 Şubat 2022, 06:59
Fatih Terim’in kötü gidişine son vermek için gelen Torrent’in şoke eden istatistikleri

İÇİNDEKİLER

Kötü gidişe 'dur' demesi için Fatih Terim'in yerine gelen Domenec Torrent yönetiminde takımın istatistikleri yerle bir oldu!.. Galatasaray'ın İspanyol hoca yönetiminde maç başına şut sayısı 14,3'ten 12,2'ye, topla oynama yüzdesi 56,4'ten 51,1'e geriledi.



SORUNLAR ÇOK BÜYÜK
Yine Terim sonrası en çok dikkat çeken düşüşlerden birisi de 3. bölgede yapılan pas sayısı oldu. Terimli Galatasaray 3. bölgede maç başına 57,2 pas yapıyordu. Torrent'le beraber bu sayı 37,2'ye düştü. Yani Cimbom sorunlu olan set hücumunda Torrent'le daha geriye gitti. Sarı-Kırmızılılar'ın İspanyol hocayla beraber kendi alanında yaptığı top kaybı sayısı da fazlasıyla yükselmiş durumda. Terim dönemine göre bu sayı 15,4'ten 23,7'ye çıktı. Bu da, Galatasaray'ın savunmadan top çıkarma ve oyun kurma konusundaki problemlerini gözler önüne seriyor.



SADECE HÜCUM DEĞİL
Galatasaray'ın Domenec Torrent'le savunmada da ciddi sıkıntılar yaşaması dikkat çekiyor. Cimbom'un oynadığı rakiplerin gol beklentisi 1,08'ten 1,85'e yükselirken, Terim döneminde rakiplerin Sarı-Kırmızılılar'ın kalesine gönderdiği şut sayısı da 9,45ken, Torrent'le bu rakam 14,75'e çıktı.



TERİM'İN GİDİŞİ DE ÇÖZÜM OLMADI
Fatih Terim döneminin sona ermesi Galatasaray'da sorunları bitirmedi. Aksine Domenec Torrent'in gelmesiyle tablo daha da kötüye gitti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN