SON DAKİKA! Beşiktaş'ın yıldızı Salih Uçan Başakşehir'e kiralandı

Son dakika haberine göre Beşiktaş'ın sezon başında kadrosuna kattığı Salih Uçan, Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir'le anlaştı. İstanbul temsilcisi Uçan'ı sezon sonuna kadar kiraladığını duyurdu.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2022, 10:07 Güncelleme 28 Ocak 2022, 12:59
SON DAKİKA! Beşiktaş’ın yıldızı Salih Uçan Başakşehir’e kiralandı

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig ekibi Medipol Başakşehir, Beşiktaş'ın 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Salih Uçan'ı sezon sonuna kadar kadrosuna kattı. Turuncu lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kulübümüz, Beşiktaş forması giyen başarılı futbolcu Salih Uçan'ı sezon sonuna kadar kiraladı. Salih Uçan'a ailemize hoş geldin diyor, turuncu-lacivertli formamızla başarılar diliyoruz."

"ŞAMPİYON TAKIMA GELDİM"
Medipol Başakşehir'in Beşiktaş'tan sezon sonuna kadar kiraladığı Salih Uçan, yine bir şampiyon takıma geldiğini söyledi.

Antalya'daki Belek Turizm Merkezi'nde kamp çalışmalarını sürdüren Medipol Başakşehir'in sabah antrenmanı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Salih Uçan, "Son şampiyon olan takımdan bir başka şampiyon takıma geldim. Bunun için mutluyum." dedi.

Önünde 4 aylık bir süreç olduğuna dikkati çeken Salih, "Elimden geldiğince Başakşehir ailesine yardımcı olmak istiyorum. Beşiktaş'ta sezon başında yaşadığım darbeye bağlı sakatlık vardı ve çok fazla süre bulamadım. Antrenman kaçırdım, birkaç sakatlık yaşadım ve hastanede 1 hafta kaldığım zaman oldu. Ligin ilk dönemi benim için şanssız geçti. Hastalık yaşamasam, antrenman kaçırmasam ve kendimi fiziksel olarak yukarı çekseydim, daha fazla oynayabilirdim." ifadelerini kullandı.

"DİĞER TAKIMLARDAN HOCALAR DA ARADI"
Başka Süper Lig ekiplerinden teklifler aldığını açıklayan Salih Uçan, "Emre Belözoğlu ile önceden takım arkadaşlığımız da vardı. Emre Hoca'mız beni aradı ve görüşlerini belirtti, aklıma yattı. Diğer takımlardan hocalar da aradı. Teklifleri için teşekkür ederim. Umarım hem benim hem Beşiktaş hem de Başakşehir için iyi olur." diye konuştu.

Hedefleriyle ilgili de konuşan Salih, "Her zaman sahanın içinde olmak, mücadele etmek istiyorum. Sahada bulunduğum sürede asla sorun yaşamıyorum. Tabii ki sahada bulunmadığınız zamanlar sorun yaşanıyor. Futbolcu her zaman oynamak ister. Buraya oynamak için geldim. İnşallah oynarım. Her yerde forma rekabeti vardır." değerlendirmesinde bulundu.

SALİH UÇAN HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?
Salih Uçan, profesyonel kariyerine başlamadan önce yaklaşık 6 yıl altyapıda oynamıştır. Buna göre, genç futbolcu 2004 yılında Marmaris Belediyespor ile bu spora adım atmıştır. Bundan sonraysa 2008 ve 2012 yılları arasında Bucaspor formasını taşımıştır. Yükselen başarı grafiğiyle dikkat çeken isim, sonrasında Fenerbahçe Spor Kulübüne transfer olmuştur. Salih Uçan Fenerbahçe'den sırasıyla; Roma, Sion ve Empoli takımlarına kiralanmıştır. 2019'da imzalanan sözleşmeyle Aytemiz Alanyaspor'a transfer olmuştur. Burada gösterdiği çıkışla 2021-22 sezonu başında Beşiktaş'ın yolunu tuttu.

Salih Uçan Lig maçlarına devam ederken aynı zamanda A milli Takım ile de uluslararası maçlara çıkmıştır. Kendisi 2013 yılında yapılan, 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası ve Türkiye – Kuzey İrlanda maçlarında milli takım formasını taşımıştır.