Florya’ya sürpriz isim… İşte yeni sportif direktör!

Galatasaray’da üst üste flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Fatih Terim’le yolların ayrılmasının ardından 1 gün içinde Domenec Torrent’i İstanbul’a getiren Sarı-Kırmızılı yönetim Florya’da başlattığı geniş çaplı değişimi sürdürüyor.

Giriş Tarihi 12 Ocak 2022, 16:11 Güncelleme 12 Ocak 2022, 16:59
Florya’ya sürpriz isim…  İşte yeni sportif direktör!

İÇİNDEKİLER

Futbolun başına bir isim getirmeyi düşünen Başkan Burak Elmas'ın sürpriz tercihini takvim.com.tr açıklıyor.

Galatasaray'ın yeni sportif direktörü Emir Kıvırcık oldu.

Galatasaray Divan Kurulu üyesi olan Emir Kıvırcık aynı zamanda araştırmacı ve yazar.

Galatasaray tarihiyle alakalı önemli kitapları kaleme alan Kıvırcık'ın kısa süre içinde Florya'da iş başı yapacağı öğrenildi. Kıvırcık yeni teknik direktör Torrent ve yönetim arasında köprü vazifesi görecek.

Daha önce böyle bir görevde bulunmayan Kıvırcık'ın sportif direktör olması şaşkınlık yaratırken Galatasaray kulübünün 1-2 gün içinde resmi açıklamayı yapacağı öğrenildi.

Emir Kıvırcık'ın dedesi Behiç Erkin'in Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın dostu olduğu öğrenildi.

ÖZEL BİR KARARLA ORDUYA ALINDI

Kıvırcık, 2007'de Şalom gazetesine verdiği bir röportajda dedesi Behiç Erkin'in çocuk felci geçirmesine rağmen Osmanlı kanunlarına aykırı bir şekilde özel bir kararla orduya alındığını belirtiyor.

1903'te Selanik'te bulunan 3. Ordu'ya tayini çıkan Erkin, burada çok önemli bir görev olan "hat komiserliği" görevine getirildi. Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'e tayin olmasıyla yolları kesişti. Burada Mustafa Kemal ile Behiç Erkin yakın dostluk kurdu.

ÜZEYİR GARİH'İN DEDESİNİN EVİNDE SAKLANIYOR

İşte o röportajda Emir Kıvırcık'ın anlattığı anne tarafından dedesi Behiç Erkin:

"İngilizler İstanbul'u işgal edince Anadolu'ya kaçırılmasını istediği meşhur "beyaz subaylar" listesini yakın dostu Behiç Bey'e gönderir. Behiç Bey'e bu görevinde yardımcı olan kişi de Azra Garih'tir (Üzeyir Garih'in babası). İngilizler, Behiç Bey için ölüm ilanı çıkardıkları zaman, bir süre saklandığı ev de, ileride yazdığı hatıratlarında 'kadim dostum' diyerek bahsettiği Azra Garih'in babası Üzeyir Garih Efendi'nin evidir."

20 BİNE YAKIN YAHUDİYİ TÜRKİYE'YE GETİRTTİ

2. Dünya Savaşı'nda Fransa Büyükelçisi olan Erkin mesai arkadaşları ile birlikte kendi hayatlarını tehlikeye atarak yaklaşık 20.000 Türk Yahudisi ve Türk olmayan Yahudi'ye Türk pasaportu vermiş ve hayatlarını kurtararak trenle Türkiye'ye getirtmiştir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN