Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda bir üst tura yükseldi (Fenerbahçe 2-0 Afjet Afyonspor)

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Fenerbahçe sahasında Afjet Afyonspor'u uzatma dakikalarında bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. İşte haberin detayları ve maçta atılan goller...

Giriş Tarihi 29 Aralık 2021, 20:40 Güncelleme 30 Aralık 2021, 00:30
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nda bir üst tura yükseldi Fenerbahçe 2-0 Afjet Afyonspor

İÇİNDEKİLER

Ziraat Türkiye Kupası 5'inci Eleme Turu maçında Fenerbahçe, TFF 2'nci Lig ekibi Afjet Afyonspor'u konuk etti.

Ülker Stadyumu'nda saat 21.00'de başlayan maçta hakem Turgut Doman düdük çaldı. Doman'ın yardımcılıklarını ise Ekrem Kan ile İbrahim Bozbey üstlendi.



Ülker Stadyumu'nda oynanan zorlu karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Normal süresi 0-0 sona eren zorlu karşılaşmada Fenerbahçe'ye turu getiren goller uzatmalarda geldi.

94. dakikada Enner Valencia'nın penaltıdan attığı golle öne geçen sarı-lacivertliler, 99. dakikada Osayi Samuel ile farkı ikiye çıkardı ve karşılaşma bu skorla tamamlandı.



Fenerbahçe bu sonuçla adını son 16 turuna yazdırdı.

Fenerbahçe – Afyonspor MAÇ ÖZETİ


BURAK KAPACAK İLK KEZ
Fenerbahçe'de Burak Kapacak, sarı lacivertli forma ile ilk mücadelesine çıktı.

Sarı lacivertli ekibe bu sezon dahil olan Burak Kapacak, Fenerbahçe forması ile ilk kez 11'de görev aldı. Geri kalan maçlarda yedekler arasında yer almasına karşın forma şansı bulamayan Burak Kapacak, ZTK'da Afjet Afyonspor ile oynanan karşılaşmada şans buldu.

ALTYAPIDAN 4 OYUNCU
Fenerbahçe'de altyapından 4 oyuncu Afjet Afyonspor maçında görev aldı. Sarı lacivertlilerde Muhammed Gümüşkaya ilk 11'de yer alırken, Ertuğrul Çetin, Çağtay Kurukalıp, Bora Çuha ve Arda Okan Kurtulan ise yedekler arasında yer aldı.



FENERBAHÇE - AFJET AFYONSPOR MAÇINA İLİŞKİN TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

71. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Valencia, meşin yuvarlağı penaltı noktası civarında daha müsait durumda bulunan Zajc'a çıkardı. Sloven oyuncunun topu kontrol ettikten sonra plase vuruşunda, Erdinç Pekgöz meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı.

90+2. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın ortasında altıpas önünde iyi yükselen Zajc'ın kafa vuruşunda, kaleci Anıl son anda topu çeldi.

90+4. dakikada Valencia'nın pasıyla ceza yayının sağında topla buluşan İrfan Can'ın arka direğe plasesinde, meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta gitti.

Karşılaşmanın normal süresinde gol olmadı.

93. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Osayi-Samuel, ceza sahası içinde rakibinin müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. 94'üncü dakikada topun başına geçen Valencia, takımını öne geçiren golü kaydetti: 1-0

99. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Novak'ın soldan pasında altıpasın kenarında topla buluşan Osayi-Samuel, şık bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0



İLK 11'LER

Fenerbahçe: Berke Özer, Szalai, Tisserand, Nazım Sangare, Burak Kapacak, Crespo, Meyer, Muhammed Gümüşkaya, Rossi, Pelkas, Valencia.

Afyonspor: Anıl Atağ, Alper Tursun, Celal Hanalp, Emre Dayan, Erdinç Pekgöz, Nazmi Candoğan, Doğan Ateş, Süleyman Olgun, Doğukhan Emeksiz, Erhan Şentürk, Fatih Aktay