İşte atan ve tutan farkı! Galatasaray’ın hücum ve savunma istatistikleri belli oldu

Galatasaray’ın hücum ve savunma istatistiklerinde Trabzonspor’a çok yakın veriler elde etmesine rağmen 21 puan fark yemesi “Atan ve tutan farkı”nı gözler önüne serdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Aralık 2021 Güncelleme 25 Aralık 2021, 07:01
İşte atan ve tutan farkı! Galatasaray’ın hücum ve savunma istatistikleri belli oldu

İÇİNDEKİLER

Taraftarlar üst üste alınan kötü skorların ardından teknik direktör Fatih Terim ve futbolculara isyan bayrağı açmış durumda. Ancak Sarı-Kırmızılı takımla ilgili bazı istatistikler, gerçekten şok edici cinsten. Ligin açık ara lideri ve şampiyonluğun en büyük favorisi Trabzonspor 18 haftada 32 gol beklentisinden (xG) 36 gol çıkarmayı başardı.



POZİSYON VAR AMA...
Galatasaray da bu alanda 31 xG ile Bordo-Mavili takımın ardından ligin en iyisi. Ancak Sarı-Kırmızılılar'ın 31 gol beklentisinden çıkardığı gol sayısı sadece 22. Trabzon yetenekli ayakları ile sonuca çok kolay giderken, Cimbom burada sınıfta kalıyor. İşin savunma kısmındaki rakamlar da çok çarpıcı. Trabzonspor kalesinde 30 gol yeme beklentisi görürken sadece 14 gol yedi. Galatasaray ise kalesinde 20 xG'ye izin vermesine rağmen tam 23 gol yedi.



MUSLERA DÖKÜLÜYOR!
Burada Uğurcan Çakır'ın ne kadar müthiş bir performans gösterdiği, Fernando Muslera ve yerine oynayan İsmail Çipe'nin ise ne kadar yetersiz kaldığı gözler önüne seriliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN