Burak Yılmaz Şampiyonlar Ligi tarihine geçti!

Fransa Ligue 1 ekibi Lille'de forma giyen milli futbolcumuz Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti. Devlet Ligi gruplarının son haftasında Wolfsburg'a konuk olan Lille, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı ve grubunu lider tamamladı. Burak Yılmaz, Wolfsburg maçında takımını öne geçiren golü attı ve o istatistikle tarihe geçti.

Giriş Tarihi 09 Aralık 2021, 08:04 Güncelleme 09 Aralık 2021, 08:37
Burak Yılmaz Şampiyonlar Ligi tarihine geçti!

İÇİNDEKİLER

Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde birbirinden heyecanlı ve zorlu maçlar devam ediyor. Grup aşamasında son maç haftası, nefes kesen karşılaşmalara sahne oldu.



LILLE 3-0 GALİP
Devler Ligi'nin G Grubu'nda Wolfsburg, Salzburg ve Sevilla ile mücadele eden Fransız ekibi Lille, kazandığı takdirde grubu lider tamamlayacağı Wolfsburg maçından 3-1 galip geldi.



Fransa'da son şampiyon Lille'de forma giyen milli oyuncumuz Burak Yılmaz, Wolfsburg karşısında 11. dakikada takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Lille'in diğer gollerini Jonathan David ve Angel Gomes kaydetti. Wolfsburg'un tek golü ise 89'da Steffen'den geldi.



ŞAMPİYONLAR LİGİ TARİHİNE GEÇTİ
Bu sezon Lille'de performansıyla eleştirilerin sahibi olan Burak Yılmaz, son haftalarda attığı gollerle yeniden çıkışa geçti ve taraftarına kendisini affettirdi.


BİR FRANSIZ KULÜBÜNDE GOL ATAN EN YAŞLI OYUNCU OLDU
Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 2. golünü atan Burak, Wolfsburg'a attığı golle, Şampiyonlar Ligi tarihinde bir Fransız kulübünde gol atan en yaşlı oyuncu oldu.



BİR SEZONDA 2+ GOL ATAN ALTINCI OYUNCU OLDU
Öte yandan Burak, Lille formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde çektiği son üç isabetli şutun ikisini gol yaptı. Opta'nın paylaştığı bilgiye göre, Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi tarihinde 36 yaşından sonra bir sezonda 2+ gol atan altıncı oyuncu oldu.

Cristiano Ronaldo
Franceso Totti
Dider Drogba
Filippo Inzaghi
Laurent Blanc
Burak Yılmaz

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN