Galatasaray eski Başkanı Mustafa Cengiz ebediyete uğurlandı

Galatasaray eski Başkanı Mustafa Cengiz’in cenazesi, futbol ve siyaset dünyasını bir araya getirdi. Başkan Erdoğan, “Ben bir beyefendi tanıdım. Rabbim gönül kırmayan Mustafa Ağabeyimizi cennetine alsın inşallah” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2021 Güncelleme 30 Kasım 2021, 06:45
Galatasaray eski Başkanı Mustafa Cengiz ebediyete uğurlandı

İÇİNDEKİLER

Önceki gün vefat eden Galatasaray eski başkanı Mustafa Cengiz son yolculuğuna uğurlandı.



Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, G.Saray Başkanı Burak Elmas, TFF Başkanı Nihat Özdemir, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, F.Bahçe Başkanı Ali Koç, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Fatih Terim, kaptan Muslera, eski yönetici Abdurrahim Albayrak ile çok sayıda önemli isim katıldı.



ULUS'TA TOPRAĞA VERİLDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "Bir beyefendi tanıdım.' dersem, haksızlık yapmış olmam. Hakikaten bir beyefendiydi ve beyefendi olarak da görevini son ana kadar böyle icra etti. Rabbim inşallah gönül kırmayan, gönül kazanan, sürekli bu hal üzere devam eden Mustafa Abimizi cennetiyle, cemaliyle ödüllendirsin. Rabbim ailesine ve camiaya sabırlar lütfeylesin" diye konuştu.



Cengiz'in G.Saray bayrağına sarılı tabutu omuzlarda cenaze aracına taşındı. Cenaze, Ulus Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.



STATTA BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ
Cengiz'in cenazesini taşıyan araç, İlahiyat Fakültesi Camisini'ne götürülmeden önce, uzun süre mesai harcadığı Nef Stadı'nın önünden geçti. Ayrıca statta bulunan G.Saray bayrağı yarıya indirildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN