Aslantepe'nin hakimi Fenerbahçe! Galatasaray'a karşı kaybetmiyor

Fenerbahçe, deplasmanda Galatasaray'ı devirerek şampiyonluk yarışına tutunurken, ezeli rekabette de bir istatistik dikkat çekti. Daha önce Galatasaray'a karşı evinde 20 yıllık yenilmezlik serisi yapan sarı-lacivertli ekip, bu kez de deplasmanda 7 sezondur kaybetmiyor. Takvim.com.tr'den Osman Cengiz istatistikleri derledi...

Giriş Tarihi 22 Kasım 2021, 16:35 Güncelleme 22 Kasım 2021, 18:01
Aslantepe’nin hakimi Fenerbahçe! Galatasaray’a karşı kaybetmiyor

İÇİNDEKİLER

Dünyanın sayılı derbilerinden birisi olarak kabul edilen Fenerbahçe - Galatasaray rekabetinde iki takım, pazar gecesi 394. kez kozlarını paylaştı. Fenerbahçe'nin bu maçtan önce 146 galibiyeti bulunurken, galibiyet sayısını 147'ye çıkardı. Galatasaray ise ezeli rakibine karşı 125 kez gülen taraf olabildi. Galatasaray, Fenerbahçe kalesine 470 gol atarken Fenerbahçe ise 538 gol attı.

20 YILLIK SERİYİ ONYEKURU BİTİRDİ
Fenerbahçe'nin Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'a karşı serileri son dönemde teker teker sona erdi. Bu serilerin en önemlisinde ise Galatasaray 20 yıl aradan sonra Donk, Falcao ve Onyekuru'nun golleriyle Kadıköy'de Fenerbahçe'yi devirmişti.



Ali Koç göreve geldikten sonra derbilerde istediği sonuçlara ulaşamayan Fenerbahçe, pazar gecesinden önce çıktığı 4 maçta 1 beraberlik 3 mağlubiyet elde etmişti. Takımda sorunlar olduğu konuşulurken, olası bir Galatasaray mağlubiyetiyle beraber bu sorunların daha da derinleşebileceği konuşuluyordu. Ancak Fenerbahçe 83. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen Mesut Özil ve Miguel Crespo'nun golleriyle Aslantepe'de kazanan taraf oldu.

FENERBAHÇE BU KEZ ASLANTEPE'DE KAYBETMİYOR
Aslantepe'de son olarak 2014-2015 sezonunda İsmail Kartal'ın çalıştırdığı Fenerbahçe karşısında Wesley Sneijder'in golleriyle 2-1 kazanan Galatasaray, sonrasında çıktığı tüm maçlarda evinde Fenerbahçe'ye karşı kazanamadı. Galatasaray bu maçlarda NEF Stadyumu'nda 2 mağlubiyet, 5 beraberlik çıkarabildi.

YENİ STADIN AÇILIŞI DA FENERBAHÇE'DEN
Genel maçlarda Fenerbahçe'nin, sarı kırmızılılara karşı galibiyet üstünlüğü maçlardan önceki psikolojik avantajı da beraberinde getiriyordu. Kaldı ki, 2010-2011 sezonundaki Galatasaray stadındaki ilk derbiyi de, Semih Şentürk ve Alex'in kafa golüyle kazanan taraf sarı-lacivertli ekip olmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN