Fenerbahçe Galatasaray derbisinde gol için acele etmeyecek, hatayı bekleyecek

Oyun kurma becerisi olan Marcao ve Van Aanholt’a pres yapılacak. Rakibin hataları sonrası 2-3 pasla kaleye gidilecek. Topun değil, oyunun kontrolü alınacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Kasım 2021 Güncelleme 20 Kasım 2021, 07:02
Fenerbahçe Galatasaray derbisinde gol için acele etmeyecek, hatayı bekleyecek

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Galatasaray'ı günlerce ekibi ile birlikte çalıştıktan sonra yarınki derbinin taktiğini hazırladı ve oyuncularının kafasına adeta kazıdı.


Galatasaray'ın zaaflarını ve üstün yönlerini tespit eden Portekizli teknik adam buna göre 5 maddelik bir plan hazırladı.


1- Oyun kurma becerisi yüksek olan Marcao ve Van Aanholt'a pres yapılacak. Top Nelsson ve Yedlin'e bırakılacak. Böylece rakibin geriden iyi çıkması engellenecek.


2- Galatasaray'ın tehlikeli olmayan bölgelerde topla oynamasına izin verilecek. Şok presle kapılacak toplar ve rakibin hataları sonrası 2-3 pasla direkt kaleye gidilecek. Topun değil, oyunun kontrolü alınacak.


3-Kerem'e özel önlem alınacak. Yüzünü kaleye dönmesi engellenecek.


HAKEMLE OYNAMAK YASAK
Savunma arkası koşularına çok dikkat edilecek.


4-Tribünlere kulaklar tıkanacak. Hakemle veya rakiple kesinlikle oynanmayacak. Gereksiz kart görülmeyecek.


5-Gol için acele edilmeyecek. Özellikle Galatasaray'ın 60'tan sonra alacağı riskler avantaja çevrilip boşluklar değerlendirilecek. Galatasaray derbisi, teknik patron Vitor Pereira'nın Fenerbahçe'deki geleceği için kritik bir öneme sahip.


Vıtor Pereira, milli arada ekibiyle birlikte adeta Samandıra'ya kapandı. Günde 18 saat çalışarak ve kimi zamanda evine bile gitmeyerek Galatasaray'ın tüm maç kasetlerini izledi ve derbinin son taktiğini belirledi.
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN