Vitor Pereira'dan derbi öncesi açıklamalar: Agresifliğimizi...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, pazar günü oynanacak Galatasaray derbisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Portekizli teknik adam, dev derbi öncesi oyuncularıyla yaptığı toplantıda, "Oyunumuzun agresifliğini ve hızını çok daha ileriye taşımalıyız" dedi. Derbi kadrosunda Mesut Özil'i oynatıp oynatmayacağı merak edilen teknik direktör yıldız oyuncuyu kadroya almadı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 18 Kasım 2021, 14:46 Güncelleme 18 Kasım 2021, 14:46
Vitor Pereira’dan derbi öncesi açıklamalar: Agresifliğimizi...

İÇİNDEKİLER

Zirveyle 10 puanlık farkla rağmen şampiyonluk inancını koruyan Vitor Pereira, Galatasaray maçını fırsat olarak görüyor. Önemli eksiklere rağmen derbiyi kazanıp güçlü bir adım atacaklarına inanan Portekizli, oyuncularını hem fiziksel hem de zihinsel olarak dev maça hazırlıyor.

ŞAMPİYONLUK İÇİN...

Oyun içinde doğru yaptıkları şeyler olduğunu vurgulayan Portekizli hoca, şampiyonluk için çok daha fazlasını sahaya yansıtmaları gerektiğini söylerken, "Oyunumuzun agresifliğini ve hızını çok daha ileriye taşımalıyız" diyerek öz eleştiri yapıyor.

Geldiği günden beri oyun sistemi konusunda sert eleştirilere maruz kalan Vitor Pereira "Benim için önemli olan oyun içindeki dinamik, uyum ve akış. Bunlar sistemden önce gelir" ifadesinde bulundu.

"Oyuncularımın benim isteklerimi anlamalarını ve bu doğrultuda bir performans sergilemelerini bekliyorum" diyen Portekizli, "Oyuncuların sahada rahat olmalarını, özgür hissetmelerini istiyorum ki, yeteneklerini gösterebilsinler. Hareketli ve dengeli bir oyun çıkarmak sisteme bağlı kalmaktan çok daha önemli" ifadesini kullandı.

MESUT DERBİDE KULÜBEDE

Galatasaray'ı gece-gündüz analiz eden Fenerbahçe'nin hocası Pererira derbiye Mesut Özil ile başlamama kararı aldı. Cimbom'un savaşçı 11'ine karşı Portekizli hoca daha mücadeleci bir kadro sahaya sürecek.