Fatih Terim derbide Fenerbahçe'yi işte böyle yıkacak! Son 3 idmanda 4-4-2 sistemini denedi

Lider Trabzonspor’un 9 puan gerisinde kalan Galatasaray zorlu Fenerbahçe maçına mutlak galibiyet parolasıyla hazırlanıyor. Geçtiğimiz pazartesi gününden bu yana adeta derbiyle yatıp kalkan teknik direktör Fatih Terim takımını zafere ulaştıracak taktiği büyük oranda belirledi. Tecrübeli hocanın son 3 idmanda 4-4-2 dizilişini denediği ve pazar günü sahaya çift forvetle çıkmayı düşündüğü öğrenildi. Fenerbahçe’nin topu kendilerine verip kontra ataklarla gol arayacağını düşünen Terim, takımının rakip yarı alandaki gücünü artırmak için Halil Dervişoğlu ve Mohamed’i birlikte oynatmayı planlıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2021 Güncelleme 17 Kasım 2021, 06:59
Fatih Terim derbide Fenerbahçe’yi işte böyle yıkacak! Son 3 idmanda 4-4-2 sistemini denedi

İÇİNDEKİLER

Lider Trabzonspor'un 9 puan gerisinde kalan Galatasaray zorlu Fenerbahçe maçına mutlak galibiyet parolasıyla hazırlanıyor.

Geçtiğimiz pazartesi gününden bu yana adeta derbiyle yatıp kalkan teknik direktör Fatih Terim takımını zafere ulaştıracak taktiği büyük oranda belirledi.

Tecrübeli hocanın son 3 idmanda 4-4-2 dizilişini denediği ve pazar günü sahaya çift forvetle çıkmayı düşündüğü öğrenildi.

Fenerbahçe'nin topu kendilerine verip kontra ataklarla gol arayacağını düşünen Terim, takımının rakip yarı alandaki gücünü artırmak için Halil Dervişoğlu ve Mohamed'i birlikte oynatmayı planlıyor.

Orta alan kurgusunu da büyük oranda oluşturan başarılı hocanın Berkan, Cicaldau, Feghouli ve Kerem'e 11'de görev vereceği gelen bilgiler arasında. Savunma kurgusu konusunda bir tereddüt olmayan Terim klasik olarak Yedlin, Nelsson, Marcao ve Van Aanholt'la sahaya çıkacak.

DURAN TOPLARA ÇALIŞIYORLAR
Dev maç öncesinde Fatih Terim'in en çok üzerinde durduğu konulardan birisi de duran toplar. Galatasaray bu sezon özellikle kornerlerden pozisyon bulmakta çok büyük bir sıkıntı yaşarken, tecrübeli hocanın Fenerbahçe'nin savunmada yaşadığı duran top zaafını avantaja çevirmek istediği ifade edildi.

Teknik direktör Fatih Terim'in bu nedenle idmanlarda köşe vuruşları ile kaleye yakın bölgelerden frikik organizasyonları üzerinde özellikle durduğu belirlendi.