Galatasaray'da forvet transferi için yeni hedef Ola Solbakken

Süper Lig'de ara transfer sezonu için geri sayım sürüyor. Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda çalışmalar başladı. Diagne'yi satarak para kazanmak isteyen sarı-kırmızılı ekip, Bodo Glimt forması giyen Ola Solbakken'i gözüne kestirdi.

Giriş Tarihi 14 Kasım 2021, 16:04 Güncelleme 14 Kasım 2021, 16:07
Galatasaray’da forvet transferi için yeni hedef Ola Solbakken

İÇİNDEKİLER

Son vuruş sıkıntısı yaşayan Galatasaray , sezonun ikinci yarısında bu sorununu çözmek için planını hazırladı. Halil Dervişoğlu ve Mostafa Mohamed'in arkasında 3. tercih konumuna düşen Mbaye Diagne gözden çıkartıldı. Ligde 12 haftada sadece 1 gol atabilen Senegalli için yönetim, devre arasında gelecek teklifleri değerlendirme kararı aldı.

Sarı-kırmızılı kulüp, Diagne'nin yerine arayışlara da başladı ve forvet listesinin ilk sırasına Ola Solbakken yazıldı. Bodo-Glimt forması giyen 23 yaşındaki Norveçli yıldız adayı, bu sezon 11 gol-7 asiste imzasını koydu ve futbol stili vatandaşı Sörloth'a benzetiliyor.

ROMA'YA 2 MAÇTA 3 GOL ATTI
Avrupa Konferans Ligi'nde Roma'ya 2 maçta attığı 3 golle adından söz ettiren Solbakken'i uzun süredir takip eden Galatasaray'ın scoutları, Terim'e olumlu rapor verdi.

Yönetim de Bodo Glimt ile 1 yıl sözleşmesi kalan İskandinav forvet için düğmeye bastı. Diagne ara transferde elden çıkartılırsa, oradan gelecek para Solbakken'e verilecek.

OLA SOLBAKKEN KİMDİR?
7 Eylül 1998 yılında Norveç'te doğan Solbakken, Rosenborg altyapısından yetişti. 2018'de Ranheim'e transfer olan 23 yaşındaki futbolcu, 9 Ocak 2020 ise Bodo Glimt kadrosuna katıldı. 1.86 boyundaki kanat forvet, bu sezon 30 maçta 2561 dakika forma giydi.