Gremio-Palmeiras maçı sonrası ortalık karıştı! Brezilya'da olaylı maç: VAR sistemini parçaladılar

Brezilya Serie A'nın 29. haftasında oynanan Gremio-Palmeiras maçında verilen ofsayt kararı sonrası ortalık karıştı. Karşılaşma sonrası düşme hattında zor duruma düşen Gremio taraftarı sahaya girerek VAR sistemini parçaladı.

Giriş Tarihi 01 Kasım 2021, 12:04 Güncelleme 01 Kasım 2021, 12:12
Gremio-Palmeiras maçı sonrası ortalık karıştı! Brezilya’da olaylı maç: VAR sistemini parçaladılar

İÇİNDEKİLER

Brezilya Serie A'nın 29. haftasında oynanan Gremio - Palmeiras maçı, son dönemin en gergin maçlarından birine sahne oldu.




GREMIO 3-1 MAĞLUP OLDU



28 haftası geride kalan ligde son sıranın bir üst basamağında yer alan ve şiddetle puana ihtiyacı olan Gremio, buna karşın Palmeiras'a 3-1 mağlup oldu.



ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Bu sonuçla Gremio, kümede kalma yolunda büyük bir darbe almış oldu. Maçın ardından hem hayal kırıklığı yaşayan hem de öfkelenen taraftarlar, ortalığı savaş alanına çevirdi.




VAR SİSTEMİNİ PARAMPARÇA ETTİLER
VAR kararlarının direkt etki ettiği maçta taraftarlar, tüm sinirlerini VAR sisteminden çıkardı. Maçtan sonra sahaya giren Gremio taraftarı, VAR sistemini paramparça etti. Öfkeli taraftarlar, diğer ekipmanları da kullanılmaz hale getirdi.



Taraftarların VAR sistemini parçalamasının nedeni ise, maçta Gremio'nun puan almasına engel olduğunu düşünmeleri...


Son 8 maçında sadece 1 galibiyet alan Gremio'nun maçtaki bir golü VAR uyarısı sonrası iptal edilirken, Palmeiras'ın penaltıdan bulduğu gol de VAR uyarısının ardından gelmişti.



İki takım futbolcuları, taraftarların öfkesini gördükten hemen sonra soyunma odasına giderek kendilerini korudular.



Saha içindeki gerilimin tribünlerde de yaşandığı ve Gremio ile Palmeiras taraftarları arasında da sert kavgaların yaşandığı belirtildi.



VAR kontrollerinin yapıldığı alandaki ekranları ve kameraları parçalayan holiganlar sahada terör estirirken, stadyumda bulunan özel harekat polislerinin durumu kontrol altına almak için sahaya girdiği de gözlendi.

Futbol sahalarında ilk kez yaşanan bu olaya ne gibi bir ceza çıkacağı merak konusu oldu. Hürriyet'te yer alan habere göre, Brezilya Federasyonu'nun Gremio kulübüne VAR vukuatı dolayısıyla ciddi bir yaptırım uygulaması bekleniyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN