Zirveye müthiş 3’lük! Galatasaray, Konya'yı tek golle devirdi

Galatasaray, henüz 4. dakikada Mısırlı yıldızının attığı golle 3 puana uzandı... Aslan sonrasında ise ‘Mahkum’ oynadı... Rakibine pozisyonlar veren Cimbom, 2. yarıda durdu... G.Saray son 3 maçını kazanarak 9 puanı hanesine yazdırmayı bildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2021 Güncelleme 18 Ekim 2021, 06:59
Zirveye müthiş 3’lük! Galatasaray, Konya’yı tek golle devirdi

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Konyaspor'u 1-0 mağlup ederek zirve yarışında hata yapmadı. Aslan maça hızlı başladı. Henüz 4. dakikada Skubic ve Sehic anlaşamadı. Araya giren Mohamed topu boş ağlara gönderdi. 23'te Halil Dervişoğlu Sehic ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma vuruşunu yaptı. Top çerçeveyi bulmadı. 37'de Mohamed'in ceza sahası içinden yaptığı sert vuruş direği yalayarak dışarı çıktı. İlk yarı 1-0'lık skorla sonuçlandı.



FERNANDO MUSLERA KALESİNDE DEVLEŞTİ
50'de Serdar topu G.Saray kalesi önünü çevirdi. Araya giren Alpaslan mutlak bir golü önledi. 55'te Muslera yüzde 100'lük gol pozisyonda kalesinde devleşti. Serdar Dursun'un ceza sahası içinden yaptığı sert şutta Uruguaylı kaleci başarılıydı.

KONYASPOR'UN SERİSİNİ SONLANDIRDI
60'da Rahmanovic kale önünde topu ıskalayınca Konya mutlak golden oldu. 64'te Guilherme'nin ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Ahmet kafayı vurdu. Top yandan dışarıya gitti. 82'de Hadziahmetovic'in vuruşu az farkla dışarı çıktı. G.Saray, Konya'nın 12 maçlık yenilmezlik serisini sonlandırdı.

MOHAMED KENDİNE GELDİ!
Konyaspor'u tek golle mağlup eden Galatasaray'ın bu sezon Süper Lig'deki en erken golünü Mostafa Mohamed kaydetti. Mısırlı yıldız dünkü karşılaşmanın 3.36 dakikasında fileleri havalandırdı. Tecrübeli golcü, Şubat 2021'den bu yana ilk kez üst üste iki lig maçında gol sevinci yaşadı. Mohamed maç sonu yaptığı açıklamada "Önemli olan 3 puandı ve onu aldık" dedi.

GALATASARAY 2. YARIDA RESMEN KABUS GÖRDÜ
Galatasaray 2. yarıda sadece kalesini korudu. Konya 2. yarı yüdze 69 topa sahip oldu. Şu-t larda da 11'e 1 üstündü. G.Saray son yılların en mahkum oyunun udün 2. yarıda oynadı.

Dün Konyaspor karşısında Sarı-Kırmızılı taraftarların hiç de alışık olmadığı bir takım vardı sahada. Erken bulanan gole ve girilen bazı pozisyonlara rağmen Galatasaray dakikalar ilerledikçe mahkum oynamaya başladı. 2. yarıda ise Konyaspor adeta tek kale futbol oynadı. 2. yarıda yüzde 69 oranında topa sahip olan konuk ekip bu rakimi bir ara yüzde 71'e kadar çıkardı. 2. yarıda toplam şutlar 11'e 1, isabetli şutlar 2'ye 0, rakuip ceza sahası içinde topla buluşma 22'ye 4 Konya'nın üstünlüğü vardı. Muslera maçın adamı olmasa puan kaybı kaçınılmaz olabilirdi.

2 POZİSYON AKILLARDA KALDI
Galatasaray'ın 4. dakikada bulduğu golde Konyalı futbolcular Mohamed'in Skubic'i ittiği gerekçesiyle hakeme yoğun itirazda bulundular. Ancak VAR golü verdi.


G.SARAY'IN golünde ve Yedlin'in koluna çarpan topta Konyalılar'ın yoğun itirazı vardı.

Yine ilk yarıda Konya atağında top Yedlin'in koluna çarptı. Hakem Arda Kardeşler pozisyonda bir kasıt görmedi ve oyunu devam ettirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN