Aslan Fransa’da Marsilya önünde 1 puanı koparıp aldı...

Süper Lig’de sıkıntı yaşayan Galatasaray, Avrupa Ligi’nde doludizgin gidiyor. Cimbom zorlu Marsilya deplasmanından altın değerinde 1 puan çıkarmayı başardı. Olaylı geçen ve ilk yarıda yaklaşık 7 dakika duran maçın genelinde iyi bir mücadele sergileyen Sarı-Kırmızılılar gruptan çıkma yolunda önemli bir adım attı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2021 Güncelleme 01 Ekim 2021, 07:00
Aslan Fransa’da Marsilya önünde 1 puanı koparıp aldı...

İÇİNDEKİLER

Alkışlar Aslan'a... Sarı-Kırmızılılar, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki ikinci maçında Marsilya ile Fransa'da 0-0 berabere kaldı. İlk maçta Lazio'yu 1-0 yenen Cimbom liderliğini devam ettirdi. 8'de Cengiz'in kullandığı serbest vuruşta Taylan'dan seken top üst direğe çarpıp dışarıya gitti.

CENGİZ BİZİ ÇOK ZORLADI
34. dakikada Cengiz Ünder'in sağ çaprazdan uzak köşeye doğru çektiği şutta Muslera müthiş bir kurtarışla gole izin vermedi. 45+7'de Galatasaray maçtaki en net pozisyonunu yakaladı.

KEREM O GOL NASIL KAÇAR!
Halil'in attığı şık pasla sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Kerem'in şutunda Pau Lopez gole izin vermedi. 51'de Dieng arka direkte inanılmaz bir gol kaçırdı.

ŞANS BİZİM YANIMIZDAYDI
60'ta Saliba'nın kafa vuruşu üst direkten döndü. Kalan dakikalarda skor değişmedi: 0-0.

BU KEZ DE MARCAO ETKİSİ
Ligde cezası nedeniyle forma giyemeyen Marcao dün 11'de oynadı. Brezilyalı yıldız futboluyla alkış topladı. Cimbom, Marcao'nun oynadığı iki grup maçında da gol yemedi.

MUSLERA 90'DAN ÇIKARDI
Marsilya
formasını giyen milli futbolcumuz Cengiz Ünder dün Galatasaray'da çok zor anlar yaşattı. 34. dakikada genç yıldız topu sağ kanattan içeriye doğru çektikten sonra sol ayağıyla uzak köşeye harika bir şut gönderdi. Ancak sezonun tartışılan ismi Fernando Muslera adeta topu 90'dan çıkararak Marsilya'ya gol izni vermedi. Uruguaylı eldivene taraftarlar övgü yağdırdı.

ASLAN'DAN FRANSA'DA HAKEM İSYANI
Marsilya deplasmanında çok zorlu bir maça çıkan Galatasaray'dan penaltı isyanı geldi. İlk yarıda Sacha Boey'in ortasında Fransız ekibinin stoperi Alvaro Gonzalez ceza sahası içinde elle oynadı. Ancak ne maçın Polonyalı hakemi Pawel Raczkowski ne de VAR odası oralı olmadı. Sosyal medyada bu karara çok büyük bir tepki gösterildi. İkinci yarıda ise Polonyalı hakem aleyhimize skandal bir penaltı kararı verdi. Ancak VAR uyarısı sonrası pozisyonu izleyip penaltıyı iptal etti.

FORVETTE TERCİH HALİL OLDU
Karşılaşma öncesi en çok merak edilen konulardan birisi Fatih Terim'in forvette kimi tercih edeceğiydi. Tecrübeli hoca, Göztepe maçında olduğu gibi Halil Dervişoğlu'nu 11'de oynattı. Sosyal medyada Diagne'nin forma giymesi bekleniyordu.