SON DAKİKA! Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi! İmza töreni düzenlendi

Son dakika haberine göre Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Şenol Güneş'in ayrılması sonrası boşalan Milli Takım teknik direktörlüğü görevine getirilen Stefan Kuntz için imza töreni düzenlendi. Kuntz açıklamasında, "Hamit beni ilk aradığında gurur duydum. Büyük bir mutluluk hissediyorum ama işin büyük kısmının da bundan sonra başladığını biliyorum." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2021, 15:07 Güncelleme 20 Eylül 2021, 16:32
SON DAKİKA! Milli Takım’da Stefan Kuntz dönemi! İmza töreni düzenlendi

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Şenol Güneş'in ayrılması sonrası boşalan Milli Takım teknik direktörlüğü görevine getirilen Stefan Kuntz için imza töreni düzenledi. Törene TFF Başkanı Nihat Özdemir ve A Milli Futbol Takımı Sorumlusu Hamit Altıntop da katıldı.

Şenol Güneş'in ardından milli takım teknik direktörlüğü görevine getirilen Stefan Kuntz, Riva'daki milli takım tesislerinde açıklamalarda bulundu. Stefan Kuntz, Milli Takım tarihindeki 20. yabancı teknik direktör oldu. Son olarak Mircea Lucescu, 2017'de başladığı milli takım teknik direktörlüğü görevini 2019'a kadar yürütmüştü. İşte törende yapılan açıklamalar...

HAMİT ALTINTOP: ŞENOL GÜNEŞ'E TEŞEKKÜR EDİYORUM!
TFF Milli takımlardan sorumlu yöneticisi Hamit Altıntop, söze ilk başlayan isim oldu. Hamit Altıntop, yeni bir döneme başladıklarını belirterek Şenol Güneş'e teşekkür etti. Altıntop, "Şenol Güneş ve Selim Soydan'a teşekkür ediyorum. Şenol Hoca'ya hayatında başarılar diliyorum. Sorumluluğumun farkındayım, tecrübemle bu görevi yürüteceğimden eminim. Başkanımızın önderliğinde yönetimle birlikte yeni bir hoca kararı aldık. Sayın Stefan Kuntz, kendisine hayırlı olsun diyorum. Kendisiyle birlikte modern, genç, taktiksel olarak en üst seviyede oynayacak bir yapıya geçmek istiyoruz.

Birikimimle saha dışında kendisini destekleyeceğim, kendisi de saha içinde elinden geldiğince en iyisini yapacak. Kuntz, Almanya U21'de beş başarılı sezon geçirdi. A takımı hak etti. Almanya'da bu şansı bulamadı. Biz kendisine inanıyoruz." dedi.

TFF BAŞKANI NİHAT ÖZDEMİR: KUNTZ'U YERLİ YABANCI TARTIŞMALARINA ÇEKMEYELİM!
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de basın toplantısında herkesi milli takımın etrafında birleşmeye davet ederken, Kuntz ile uzun süre birlikte çalışmak istediklerini belirtti. Özdemir, "Kan değişiklikleri futbolun doğal akışında her zaman var. Son dönemde yaşananlar üzerine Şenol Güneş ile görüştük. Karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık ve daha sonra Kuntz isminde karar kıldık. Başka bir milli takımımız yok. 20 sene sonra Dünya Kupası'na katılmak istiyoruz, bunu da başaracağız. Herkesi milli takımın etrafında birleşmeye davet ediyorum.

Lütfen Stefan Kuntz'u yerli yabancı konusunda tartışmalara çekmeyelim, ona zarar vermeyelim. Kuntz, Türkiye'nin ilk yabancı hocası olmayacak. Kendisine güveniyoruz uzun yıllar beraber çalışmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

MİLLİ TAKIM YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ KUNTZ'DAN İLK MESAJ!
Konuşmasına teşekkür ederek başlayan Milli Takım'ın yeni hocası Stefan Kuntz, Milli Takım hocalığı için ilk teklif aldığında gurur duyduğunu söyledi. Kuntz, "Hamit beni ilk aradığında gurur duydum. Büyük bir mutluluk hissediyorum ama işin büyük kısmının da bundan sonra başladığını biliyorum. Tüm gücümüzü toparlayıp Norveç maçına hazırlanacağız." ifadelerini kullandı.

"SERGEN'İ GÖRÜNCE KAHKAHALAR ATTIM"
"Beşiktaş'ta geçirdiğim 1 yıl inanılmazdı. Eşim bugün bile 'Bir yerde hata yaptıysak Türkiye'den erken ayrılmaktı' der. Rıza'yı, Metin'i hatırlıyorum. Sergen'i teknik direktör olarak gördüğümde kahkahalar attım. Onun antrenör olup şampiyon olması inanılmaz. Recep'i hatırlıyorum, Alpay'ı hatırlıyorum. Alpay politikaya atılmış sanıyorum. Bunları söylerken gözlerime baktığınızda mutluluğu görebilirsiniz. Aileme Türkiye ile görüştüğümü söylediğimde verdikleri cevap 'Biz de seninle gelelim' oldu. Bundan daha iyi bir iltifat olamaz. Bana gösterilen bu inanç için teşekkür ediyorum. Güç ve pozitif enerji doluyum. Türk oyuncuların potansiyellerini biliyorum. Onlara organizasyon ve yapı kazandıracağız. Yeniden Türk bayrağına bakarak başarılarımızı kutlayacağız. Burada oturup zaferlerden bahsetmek, başarısızlıklardan bahsetmekten daha güzel olacaktır. Umarım başarılı günler geçiririz."

SORU CEVAP

"TÜRKÇE ÖĞRENECEĞİM"
Stefan Kuntz: "Kesinlikle Türkçe öğreneceğim. Sahadayken aklıma Beşiktaş'tayken öğrendiğim futbol Türkçesi diyebileceğim kelimeler gelecektir. Fikirlerimi şimdiden anlatmayı istemiyorum. Önce oyuncularla görüşeceğim, kulüplerle, antrenörlerle görüşeceğim. Her farklı fikre açığım. Hamit bana bu görüşmelerde ve kararlarda yardımcı olacaktır. İzlediğim maçlar oldu. Kafamda fikirler var ancak daha temkinli gideceğiz."

ŞENOL GÜNEŞ'E NE KADAR TAZMİNAT ÖDENDİ?
TFF Başkanı Nihat Özdemir: "Stefan Kuntz ile sözleşme 3 yıllık olacak ve tazminat maddesi sözleşmede yer alıyor. Şenol Güneş ile TFF arasında yapılan sözleşmedeki hak ettiği tazminatın yarısından azını verdik. Bu şekilde anlaştık."

STEFAN KUNTZ'UN YARDIMCILARI BELLİ OLDU MU?
Hamit Altıntop:
"Hocanın kendi iki tercihi olacak. Tabi ki takımı ve oyuncuları iyi tanıyan bir arkadaşımızın da ekipte olması öngörülüyor. Tam kadroyu en kısa zamanda kamuoyuna açıklayacağız."

"İYİ FUTBOL İÇİN 6 AYDIR ÇALIŞIYORUZ"
Hamit Altıntop:
"Bizim hedefimiz Türkiye'de futbol kültürünü ve sevgisini artırmak. Eski heyecanı ve gururu yaşatabilmek. Sorumluluğumuz sadece saha içi değil, saha dışında da duruşumuzla bunu bağdaştırmak istiyoruz. Yönetimdeki abilerimiz her konuda bilgili, destekledikleri için teşekkür ederim. Nasıl daha iyi futbol oynarız diye son 6 aydır çalışıyoruz. Stefan Kuntz ile bunu nasıl daha iyi seviyeye getiririz, hızlandırabiliriz diye düşünüyoruz."

"AHMED KUTUCU'NUN ALMANYA'DA OYNAMASI İÇİN ÇOK ÇABALADIM"
Stefan Kuntz:
"Mart ayındaki performans, beni bu işi almaya karar verdiğimde heyecanlandıran şey olmuştu. Yapacağım şey bu potansiyele nasıl ulaşabiliriz diye düşünmek olacak. Ahmed Kutucu, şunu size söyleyecektir; Almanya'da oynaması için çok uğraştım ama kendisi Türkiye'yi seçti. Türk Milli Takımı'nda oynayan bazı oyuncular Alman takımlarında oynadıkları için dil bariyerini aşacağımızı düşünüyorum. Deneyimlerimi, bilgilerimi toplayarak genç Türk oyuncuların milli takım düzeyine çıkmaları için gerekeni yapacağım."

"ÜST DÜZEY OYNAYACAKLARLAR VE RAHAT HİSSEDECEKLER"
Stefan Kuntz: "21 yaş altında 2 yılda bir yeni oyuncular geliyordu. Burada iyi bir tecrübe edindik. Benim oyuncuya gittiğim değil oyuncunun da bana geldiği iletişimi destekliyorum. Oyuncu ve onun kişiliği arasında ayrım yapmayı biliyorum. Ekip ruhu kolay telaffuz edilen şeyler ama gerçek bir ekip kurmak için harcamanız gereken çaba çok fazla. Gerçek bir ekip olduğunuzda çok daha dirayetli oluyorsunuz sahada. Bütün bir ülkenin bizimle gurur duymasını istiyorum. Her teknik adamın bir teknik vizyonu vardır. Oyuncuları kulüplerinde oynadıkları gibi izlemek gerekiyor. 11 tane yapboz parçası bulacağım, bunlar kulüpteki gibi üst düzey oynayacaklar ve rahat hissedecekler. İşte bunu oluşturmak istiyorum."

"20-25 HOCAYLA GÖRÜŞTÜM"
Hamit Altıntop:
"Hedefimiz çok büyük. Türkiye'nin hedefinin de çok büyük olması gerekir. Şenol Hocamızla ayrıldıktan sonra 20-25 hocayla görüştük. Bazı konuşmalarımızda Servet Bey ve Erhan Bey de bulundu. Türkiye'nin albenisi çok. Ancak içeriden olmadıkları için eksiklerimizi göremiyorlar. Gerçekler var bu gerçeklerimizi görme vakti. Eksiklerimizi görüp, futbolcu arkadaşlarımıza gerçekçi yaklaşmalıyız. Bunları en kısa zamanda telafi etmeye çalışacağız. Coşku ve heyecan bende, hocamızda, başkanımızda bulunuyor. Birbirimizi en iyi şekilde destekleyelim. Bu çocukları doğru mesajlarla, enerjiyle el üstünde tutalım. Ben bu milli takımı o kadar iyi biliyorum ki. 5 maçın açıklaması yok. Hepimizin bunda payı var. Donuklardı 5 maçta. Bilim ve eğitime çok önem vereceğiz ve Kuntz'a her konuda yardımcı olmaya çalışacağız. Bu ciddiyeti, bu güzel oyunu güzel anılarla kutlarız umarım. En kısa sürede futbolumuzu konuşmak için yine bir araya geleceğiz. Taktiğimizi konuşacağız. Şimdi Stefan bugünün tadını çıkarsın, yarın iş başı yapacak. Onu zaten uyardım."

"YARDIMCILARI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIZ"
Hamit Altıntop:
"Hocamızın 2 kendi tercih ettiği yardımcısı olacak. Diğer arkadaşlarla ilgili küçük bir çalışmamız var. Tabii ki kendi tercihlerini yapmıştır, uygunluk görürsek görev vereceğiz. Ülkemizi iyi tanıyan bir arkadaşımızın da ekipte olması öngörülüyor. Tam kadroyu da inşallah önümüzdeki günlerde açıklayacağız."

YABANCI SINIRI DEĞİŞECEK Mİ?
Nihat Özdemir:
"Hamit Altıntop ve Kuntz'un görüşlerini tabi ki alacağız ancak sistem bu şekilde devam edecek. Gelecek yıl da yabancı sayısı bir kişi düşerek sürecek."

"EN TÜRK ALMAN OLMAK İSTİYORUM"
Stefan Kuntz:
"Beşiktaş döneminde bazen 4. oluyorduk, sayın Seba ile bir toplantı yapılıyordu ve sonrasında bazı disiplin önlemleri alınıyordu. Beşiktaş'ta oynadığım zamanda kaybettiğimiz ve kazandığımızda neler olduğunu biliyorum. Almanya belki bu kadar duygusal olmuyor ama baskı en az buradaki kadar oluyor. Ben hep pozitif bir şekilde yola çıkmak gerektiğini düşünürüm. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde kutlamanın ne kadar güzel olduğunu konuşmak istiyorum. En Alman Türk olmak istiyorum ya da en Türk Alman."

"SİZLERLE DAHA FAZLA BİLGİ PAYLAŞACAĞIM"
Hamit Altınop:
"Saha içi değil saha dışında da değişimler olacak. Bu değişimler arasında medya ile ilişkiler de daha farklı olacak. Daha fazla bilgiler paylaşacağım. Sizlerin içi rahat olabilir, daha çok görüşeceğimizden emin olabilirsiniz. Kamp araları çok değerlidir, oyuncularımızın ne yaptıklarını takip etmek ve ruh hallerini en üst seviyede takip etmek istiyoruz."

"SERGEN YALÇIN OYNADIĞIM EN İYİ ORTA SAHA OYUNCUSUYDU"
Stefan Kuntz:
"Sergen'e gülmemin sebebi en üst değerlerinden birisinin disiplin ve iyi çalışma olduğunu duydum ancak futbolculuğunda öncelik listesinde disiplin olduğunu söyleyemem. Dürüst olmam gerekirse onu gördüm ve kendime baktım, Sergen de Beşiktaş'taki kilosunda değil, ben de değilim. Sergen oynadığım en iyi orta saha oyuncusuydu."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN