Beşiktaş'tan KAP'a Umut Meraş transferiyle ilgili flaş açıklama

Son dakika haberine göre Beşiktaş, transfer görüşmeleri yapmak üzere İstanbul'a getirdiği milli sol bek Umut Meraş'ın transferi için kulübüyle ve oyuncuyla anlaşma sağlandığını duyurdu.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2021, 13:12 Güncelleme 30 Ağustos 2021, 16:13
Beşiktaş’tan KAP’a Umut Meraş transferiyle ilgili flaş açıklama

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, İstanbul'a getirdiği Le Havre forması giyen Umut Meraş için futbolcu ve kulübüyle anlaşma sağlandığını KAP'a bildirdi.

Siyah beyazlılar, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Profesyonel Futbolcu Cengiz Umut Meraş'ın transferi konusunda Le Havre Athletic Club Football Kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. Le Havre Athletic Club Football K ulübü'ne 1.500.000 Avro transfer bedeli ödenecektir.

Oyuncu ile 2021-2022 sezonundan başlamak üzere üç yıl artı bir yıl opsiyonlu olacak şekilde anlaşmaya varılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

UMUT MERAŞ KİMDİR?
Tam adı Cengiz Umut Meraş olan milli sporcu, İstanbul Eminönü doğumludur. Aslen nereli olduğu bilinmeyen futbolcu, bu sebeple İstanbullu olarak kabul edilmektedir.

UMUT MERAŞ KAÇ YAŞINDA?
Umut Meraş, 20 Aralık 1995 senesinde doğmuştur. 25 yaşındaki futbolcu profesyonel kariyerine 2014 senesinde başlamıştır. Milli takım forması da giyen yetenekli sporcu 1,78 metre boyundadır. Sol bek olarak sorumluluk alan Umut Meraş, bir bekten beklenen temel özellikleri karşılamaktadır. Buna göre bek mevkiinde oynayan oyuncuların; hızlı, dayanıklı, takım çalışmasına uygun, öngörülü, top sürme kabiliyeti ve top çalma yetenekleriyle ön plana çıkması beklenmektedir.

UMUT MERAŞ HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?
Umut Meraş'ın altyapı kariyeri 2012 ve 2013 yılında oynadığı Sarıyer ve Yeşilköy ile başlamıştır. 2014 yılına geldiğinde Yeşilköy'den Boluspor'a transfer olan oyuncu bu takımda yaklaşık 4 sene kadar oynamıştır. Bundan sonra Bursaspor 'a transfer edilmiştir. Umut Meraş'ın son takımıysa 2019-2020 sezonunda transfer olduğu Le Havre kulübüdür. Mavi ve lacivert formayla sahaya çıkan Le Havre, Fransa'da kurulan eski futbol takımlarından biridir.