Fenerbahçe Helsinki MAÇ SONUCU | UEFA FB Helsinki maç özeti!

Fenerbahçe ve Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki bugün karşı karşıya geldi. UEFA 3. eleme maçında Neftçi'yi 3-0 mağlup eden HJK Helsinki tur atlayarak Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Sarı lacivertliler, sahadan galip ayrıldı. Futbolseverler maç sonucunu ve maç özetini öğrenmek için araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Fenerbahçe Helsinki maç sonuc ne oldu? İşte UEFA FB Helsinki maçı hakkında detaylı bilgiler...

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2021, 08:44 Güncelleme 20 Ağustos 2021, 08:52
Fenerbahçe Helsinki MAÇ SONUCU |  UEFA FB Helsinki maç özeti!

İÇİNDEKİLER

Temsilcimiz Fenerbahçe, Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki ile UEFA Avrupa Ligi Play-off mücadelesinde karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi'nde 19 Ağustos günü HJK Helsinki ile karşı karşıya geldi. Mücadele ile ilgili bilgiler futbolseverler tarafından araştırılıyor. Peki, Fenerbahçe Helsinki maç sonucu ne oldu? UEFA FB Helsinki maç özeti hakında detaylı bilgiler...

Fenerbahçe Helsinki: MAÇ ÖZETİ

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki'yi konuk eden Fenerbahçe, rakibini 1-0 mağlup ederek ikinci maç öncesinde avantaj yakaladı.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında gol pozisyonuna girmekte zorlanan Fenerbahçe, golü bulamadı ve soyunma odasına 0-0 eşitlikle girildi.

İkinci yarıya daha etkili başlayan sarı-lacivertliler, 65. dakikada genç oyuncusu Muhammed Gümüşkaya'nın golüyle öne geçti.

Fenerbahçe, sahadan bu skorla galip ayrılarak ikinci maç öncesi avantajlı bir skor elde etti.

Eşleşmenin rövanşı 26 Ağustos Perşembe günü oynanacak.

MUHAMMED GÜMÜŞKAYA İLK AVRUPA MAÇINDA GOLLE TANIŞTI

Fenerbahçe'nin altyapıdan yetiştirdiği Muhammed Gümüşkaya, HJK Helsinki karşısında takımını öne geçiren golü kaydetti.

Sarı-lacivertli 20 yaşındaki futbolcu, ilk Avrupa maçına HJK Helsinki karşısında çıkarken, şık bir golle Avrupa arenasına başladı.

Müsabakanın 62. dakikasında Mesut Özil'in yerine oyuna giren Muhammed, etkili bir performans ortaya koydu.

İRFAN CAN KAHVECİ DEVAM EDEMEDİ

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İrfan Can Kahveci, HJK Helsinki karşılaşmasında sakatlanarak oyundan çıktı.

Mücadelede oynadığı süre boyunca dikkati çeken bir performans ortaya koyan İrfan Can, müsabakanın 55. dakikasında sakatlanarak oyun alanını terk etti.

İrfan'ın yerine Ferdi Kadıoğlu oyuna dahil oldu.

ARDA GÜLER 16 YAŞINDA AVRUPA MAÇINDA

Fenerbahçe'nin altyapıdan yetiştirdiği bir başka genç Arda Güler, Avrupa'da ilk kez boy gösterdi.

Sarı-lacivertlilerin 16 yaşındaki oyuncusu, 68. dakikada Filip Novak'ın yerine oyuna dahil oldu.

FENERBAHÇE-HJK HELSİNKİ MAÇININ ARDINDAN

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli futbol takımının doğru yolda olduğunu belirterek, 3-4 transfer daha yapacaklarını söyledi.

Başkan Koç, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki'yi 1-0 mağlup ettiği play-off turu ilk maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmayla ilgili görüşlerini aktaran Ali Koç, "Hakimiyet bizdeydi. İyi baskı yaptık. Bir sistem kuruldu. Bu sistem yavaş yavaş oturuyor. En memnun olduğum konu ise rakipten topu çabuk geri almamız. Üçüncü bölgede basmamız, çok koşmamız, daha inançlı ve savaşan bir ekip olmamız. Daha yolun başındayız. Köprünün altından çok sular akacak. Bu daha sistemin oturmamış hali. 'Kamp dönemi sakatsız atlattık' derken anlaması güç bir şekilde 3 önemli oyuncumuzu sonra da Serdar Dursun'u kaybettik. Bugün de Novak ve İrfan Can. İnşallah ciddi bir şey yoktur. Üstümüzde bir uğursuzluk var. Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Hocamızı da kutluyorum. Kısa zamanda sistemini öğretti ve inandırdı. Futbolcular da sisteme ayak uydurmaya çalışıyorlar. İnşallah en az 3, hesabı kitabı doğru yapabilirsek de 4 transferimiz olacak." ifadelerini kullandı.

Transfer konusuna ve yeni sezon formasına yönelik eleştirilere tepki gösteren Başkan Koç, şunları kaydetti:

"Samimi, kayıtsız ve şartsız Fenerbahçe'yi seven gerçek taraftarlara sesleniyorum. Yıpratma kampanyası başlatıldı. Kimlerin başlattığını biliyoruz. Çok çabuk gaza geliyorlar. Genç arkadaşlar yıpranmaya daha müsaitler. Forma açıkladık, 'Yok forma öyleymiş, yok forma böyleymiş, arma yokmuş.' Bence bu sezon son yılların en güzel formasıyla çıktık. Çok beğendim. Yaygara koparıyorlar 'Logo yokmuş.' diye. Formanın ön tarafı tamamen logo. Arkada da renkli logomuz var. Taraftarların, 'Bismillah' demeden bu ruh haline girmelerini kınıyorum, yadırgıyorum ve kırıldığımızı belirtmek istiyorum. En iyisini yapmak için sabırlı bir süreçten geçiyoruz. Sabredin, 2-3 haftayı kazasız belasız atlatalım. Bu takım inancıyla, ruhuyla, gençleriyle ve azmiyle, birbirleri için her şeyini veren bir ekip olduğunu gösterecek. Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Hak edenin kazandığı bir sezon geçirmeyi diliyorum."

Son olarak Türkiye Futbol Federasyonunun belirlediği takım harcama limitleriyle ilgili bir sorun yaşamadıklarını vurgulayan Koç, "Sorun al-sat dengesinde. Onu da bir şekilde yöneteceğiz." dedi.