Muhammed Ali'nin torunu Nico Ali Walsh, dedesinin şortunu giydi rakibini nakavt etti

Muhammed Ali, boksun efsane ismiydi. Tutkusu torunu Nico Ali Walsh ile devam etti! Önceki gün ringe çıkan Walsh, dedesinin şortunu giydi. Rakibi nakavt etti! “Galibiyetimi dedeme armağan ediyorum” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2021 Güncelleme 17 Ağustos 2021, 06:59
Muhammed Ali’nin torunu Nico Ali Walsh, dedesinin şortunu giydi rakibini nakavt etti

İÇİNDEKİLER

Tüm zamanların efsanevi boksörü Muhammed Ali, adını ringlere altın harflerle yazdı. Şimdiye kadar çıktığı 61 maçta tam 56 galibiyet kazandı. 2016'da hayatını kaybetse de milyonların kalbine kazındı. Boks tutkusu ise torunu Nico Ali Walsh'e miras kaldı.

21 yaşındaki Nico Ali Walsh önceki gün ABD'nin Oklahoma City kentinde ringe çıktı. Üzerinde, dedesinin simge olan beyaz şortu vardı!

İlk rauntta rakibi Jordan Weeks'i teknik nakavtla yenerek kariyerine iyi bir başlangıç yaptı.

Galibiyetini dedesine armağan eden Walsh, "Onu çok özlüyorum. Bu duygusal bir yolculuk. Weeks ve ben, biraz tarih yazdık. Bu, tamamen beklentilerimi karşıladı.

Üzerimde çok büyük bir baskı var gibi görünüyor ama o benim sadece dedem. O tüm zamanların en iyi boksörü, belki de en büyük insan" açıklaması yaptı.

IRKÇILIĞA YUMRUK
Muhammed
Ali, 1942'de ABD'de dünyaya geldi. 1694'te dönemin ağır sıklet boks şampiyonu Sonny Liston'u 7. rauntta yendi.

22 yaşında altın kemeri elde etti. Liston ile 1965'in Mayıs ayında rövanş maçına çıkan Muhammed Ali, rakibini 2 dakikada devirdi! Ömrü boyunca ömrünü ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele etti.