Süper Lig'in 2019-20 sezonu şampiyonu Başakşehir'in rotası yeniden zirve

Süper Lig’de 2019-20 sezonunu şampiyon tamamlayarak tarihi bir başarıya imza atan Başakşehir geçen sezon ise düşme potasında kabusu yaşadı. Düşmekten son haftalarda aldığı galibiyetlerle kurtulan İstanbul ekibi rotasını yeniden zirveye kırmayı hedefliyor.

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2021, 12:23 Güncelleme 07 Ağustos 2021, 12:23
Süper Lig’in 2019-20 sezonu şampiyonu Başakşehir’in rotası yeniden zirve

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de 2019-20 sezonunu şampiyon tamamlayarak tarihi bir başarıya imza atan Başakşehir geçen sezon ise büyük bir kabus gördü. Kümede kalmayı son haftalarda garantileyen Turuncu-Lacivertliler şimdi yeniden rotasını zirveye kırmayı hedefliyor. Elindeki tecrübeli ve kaliteli kadroyu önemli isimlerle takviye eden Aykut Kocaman'ın ekibinin yeni sezonda nasıl bir performans göstereceği merak konusu.


GELENLER:
Ahmed Kutucu (Türkiye-21 yaşında-Forvet-500 bin Euro): Schalke'nin büyük gelecek vaat eden ismiydi. Ancak beklenen gelişimi gösteremeyince gözden düştü. Önemli bir potansiyel. Başakşehir'de çıkışa geçebilir. Hem en uçta hem de kanatta oynayabiliyor.
Deniz Türüç (Türkiye-28 yaşında-Sağ kanat-Bedelsiz): Geçen sezon kiralık olarak forma giydi ve çok başarılı bir performans sergiledi. İrfan Can Kahveci transferine karşılık bu kez bonservisiyle Fenerbahçe'den Başakşehir'in yolunu tuttu.


Lucas Lima (Brezilya-29 yaşında-Sol bek-Bedelsiz): Suudi kulübü Al Ahli'den geldi. Geçen sezon Clichy'nin gidişi sonrası sol bekte yaşanan büyük probleme çözüm olması bekleniyor.


Şener Özbayraklı (Türkiye-31 yaşında-Sağ bek-Bedelsiz): Galatasaray'la sözleşmesi bitti ve bedelsiz olarak transfer edildi. Ligin tecrübeli isimlerinden. Eski temposundan uzak ama rotasyonda faydalı olabilir.
Peter Zulj (Avusturya-28 yaşında-Orta saha-Bedelsiz): Geçen sezonun ikinci yarısında Göztepe'de kiralık oynadı ve performansıyla alkış aldı. Anderlecht'ten bonservisini alarak geldi. Orta sahada oynamasına rağmen gole yakın bir isim.


Muhammet Demir (Türkiye-29 yaşında-Forvet-Kiradan döndü): Kiralık olarak gittiği Gaziantep'te müthiş bir sezon geçirdi. Geçen sezon gol yollarında yaşanan büyük sıkıntıyı çözebilecek kalitede.
Aziz Behich (Türkiye-30 yaşında-Sol bek-Kiradan döndü): O da geçen sezon Kayseri'de kiradaydı. Sol bek rotasyonunda Kocaman'ın elini rahatlatacak.

GİDENLER
Giuliano (Corinthians-Bedelsiz)
Cemali Sertel (Rizespor-Kiralık)
Mehmet Topal (Beşiktaş-Bedelsiz)
Muhammed Sarıkaya (Malatya-Kiralık)
Azubuike (Sivasspor-Kiralık)
Junior Fernandes (Serbest)
Uğur Uçar (Serbest)
Bolingoli (Celtic-Kiradan döndü)

HAZIRLIK MAÇLARI
Başakşehir-Trabzonspor: 0-0
Başakşehir-Beşiktaş: 0-1
Başakşehir-Kasımpaşa: 2-1
Başakşehir-Hatayspor: 2-2
Başakşehir-Yeni Malatya: 0-0

TAKIMIN ARTILARI
Zaman zaman ağır eleştiriler alsa da ligin en değerli teknik adamlarından Aykut Kocaman'ın varlığı kuşkusuz Başakşehir için önemli bir avantaj olacak. Ayrıca geçen sezon takımı tanıdı, eski ve artılarını analiz etme şansı yakaladı. Tecrübeli hocanın elinde çok kaliteli bir kadro var. Visca, Chadli, Deniz Türüç, Caiçara, Rafael ve Aleksic gibi isimler ligde her maçın skorunu değiştirebilecek yıldızlar.

TAKIMIN EKSİLERİ
Başakşehir ligin en yaşlı kadrolarından birisi. Yeni gelen transferlerin yaş ortalaması da 30 civarı. Bu durum, sezonun yoğun temposunda sıkıntı yaratabilir. Savunmanın ortası da soru işareti. Epureanu, Ponck, Duarte ve Vieira ağır stoperler. Bu bölge problem yaşanabilir. Muhammed'in dönüşü hücum açısından değerli olsa da Crivelli'nin geçen sezonki performansını düşünürsek bu bölgeye de takviye gerekebilir. En büyük sıkıntı ise kalede. Mert Günok'un vedası an meselesi. Geçen sezon çok hatalı goller yiyen Volkan Babacan'ın artık 1. kaleci olması çok zor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN