Fenerbahçe'de transfer kaosu! Yüksek maaşlar sebebiyle yollar ayrılamıyor...

Son dakika spor haberleri... Fenerbahçe'de transfer kaosu yaşanyor. Tam tamına 37 sözleşmeli futbolcusu bulunan Sarı-Lacivertliler, teknik direktör Pereira’nın gözden çıkardığı isimlerle yüksek maaşları nedeniyle yollarını ayıramıyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2021, 18:55 Güncelleme 04 Ağustos 2021, 19:12
Fenerbahçe’de transfer kaosu! Yüksek maaşlar sebebiyle yollar ayrılamıyor...

İÇİNDEKİLER

Şu ana kadar Serdar Dursun ve Steven Caulker'ın dışında transfer hamlesi yapamayan Fenerbahçe'de tam anlamıyla kaos ortamı hakim.

Tam tamına 37 sözleşmeli futbolcusu bulunan Sarı-Lacivertliler, teknik direktör Pereira'nın gözden çıkardığı isimlerle yüksek maaşları nedeniyle yollarını ayıramıyor.

YILDIZ İSİMLERİN DE LİSANSI YOK
Yönetim bu nedenle büyük bir limit problemi yaşıyor ve hedeflenen transferleri gerçekleştiremiyor. Yeni transferler Serdar Dursun ve Caulker'a lisans çıkaramayan Fenerbahçe'de Jose Sosa, Miha Zajc, Berke Özer ve Samatta gibi isimlerin de lisansı bulunmuyor.

Şu anda Sarı-Lacivertliler'in elindeki lisanslı futbolcu sayısı sadece 16. Üstelik Fenerbahçe 13 Ağustos'ta Avrupa Ligi maçları için UEFA'ya liste göndermek zorunda. Kanarya 15 Ağustos'ta ise Adana Demirspor deplasmanında Süper Lig'deki ilk maçına çıkacak.

Bu nedenle yönetim önündeki çok kısa süre içinde hem oyuncu göndermeye, hem transfer yapmaya hem de lisans krizini çözmeye çalışacak. Ayrıca Mbwana Samatta'nın 6 milyon Euro'luk zorunla satın alma opsiyonu devreye girdiği için Finansal Fair Play anlaşması gereği kulüp şu anda 6 milyon Euro eksi bakiyede. Yani Sarı-Lacivertliler'in bonservisiyle futbolcu alabilmesi için mutlaka transfer geliri elde etmesi de gerekiyor.
Yönetimin yaşanan krizi nasıl çözüme kavuşturacağı büyük bir merakla bekleniyor.

İŞTE GÖZDEN ÇIKARILAN İSİMLERİN MAAŞLARI

Samatta 3.2 milyon Euro
Perotti 2 milyon Euro
Thiam 1.5 milyon Euro
Lemos 850 bin Euro
Zanka 1.7 milyon Euro
Dirar 2 milyon Euro

Sadık 400 bin Euro
Ademi 700 bin Euro
Sinan 1 milyon Euro
Caner 1 milyon Euro
TOPLAM 14.3 milyon Euro

ŞU ANDA LİSANSI OLAN İSİMLER
Altay
Szalai
Osayi
Caner
Pelkas
Valencia
Ferdi
Novak
İrfan Can
Luiz Gustavo
Tisserand
Mert Hakan
Mesut Özil
Nazım
Ozan Tufan
Serdar Aziz

LİSANSI OLMAYANLAR
Caulker
Serdar Dursun
Miha Zajc
Berke
Zanka
Jose Sosa
Thiam
Sinan Gümüş
Samatta
Dirar
Barış Alıcı
Kemal Ademi

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN