Hakan Reçber 6 yıl önce yürüyemiyordu, şimdi bronzu kaptı

Türkiye, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ilk madalyasını kazandı. Tekvandocu Hakan Reçber, Bosna Hersekli Nedzad Husic’i mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2021, 18:26 Güncelleme 25 Temmuz 2021, 18:43
Hakan Reçber 6 yıl önce yürüyemiyordu, şimdi bronzu kaptı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda ilk madalyasını kazandı. Tekvandocu Hakan Reçber, Bosna Hersekli Nedzad Husic'i mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Hakan Reçber herkese ilham kaynağı olacak hikayesi ile ön plana çıkıyor. 21 yaşındaki sporcuya bundan 6 yıl önce "transvers miyelit (TM)" teşhisi konmuştu.

Reçber ender görülen ve büyük bir nörolojik bozukluk yaratan bu hastalık nedeniyle spor yapmak bir yana, yürümekte bile zorlanıyordu.

Ancak pes etmeyen ve tekvando sayesinde hayata tutunan genç sporcu Tokyo'da müthiş bir başarıya imzasını attı.

Türkiye'le ilk madalyasını getiren Hakan Reçber oyunlar öncesinde verdiği röportajda, "Tekvandoya tutunmaya çalıştım. Çünkü yapabildiğim en iyi şey buydu. Sürekli onu düşündüm. Hastalığı yenmemde çok büyük motive oldu. Tekrar sahalara dönmek istedim. Bunu düşünerek, hayal kurarak bu hastalığı atlatmayı başardım. Tabii emekleri olan çok fazla insan var. Ben de kendime bu konuda çok inandım, bu sayede başardım" ifadesini kullanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN