Galatasaray’a Yunanistan’da skandal muamele! Fatih Terim küplere bindi, takım geri dönme kararı aldı

Galatasaray, Olympiakos ile hazırlık maçı oynamak için Yunanistan'a gitti ancak burada hiç beklemediği bir muameleyle karşılaştı. Galatasaray’ın dün yaptırdığı Covid testini geçerli saymayan Yunan yetkililer kafileyi havalimanında bekletti. Konuya ilişkin Galatasaray'dan yapılan açıklamada, Yunanistan'daki skandal ve saygısız muamelenin ardından takımın İstanbul'a geri döneceği bildirildi. Öte yandan Yunan'ın bu saygısız tutumuna tepkiler de peş peşe geldi...

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2021, 19:52 Güncelleme 12 Temmuz 2021, 22:15
Galatasaray’a Yunanistan’da skandal muamele! Fatih Terim küplere bindi, takım geri dönme kararı aldı

İÇİNDEKİLER

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Yunanistan'da hiç beklemediği bir muameleyle karşılaştı.

Yarın hazırlık maçında Yunan Ligi ekiplerinden Olympiakos'la karşılaşacak Sarı-Kırmızılılar havalimanında şoka uğradı.




Yunan yetkililer, Galatasaray'ın dün yaptırdığı Covid testini geçerli saymadı… Testlerin bugün yeniden yapılmasını istediler… Bunu gerekçe göstererek Galatasaray kafilesini havalimanında 2 saati aşkın süredir beklettiler…

EURO 2020'de Covid testleri 72 saat öncesine kadar kabul edilirken Yunanistan'ın böyle bir uygulamaya gitmesi büyük bir şaşkınlık yarattı.




TERİM ÇILGINA DÖNDÜ
Yunanistan'daki olay sonrası Galatasaray teknik Direktörü Fatih Terim adeta çılgına döndü… Sarı-Kırmızılı Yönetim de Yunan yetkililere rest çekti.



TAKIM İSTANBUL'A DÖNÜYOR
Galatasaray kafilesi, Olympiakos maçı öncesi Yunanistan'daki görevlilerin yeni PCR testleri istemesi ve 2 saat havalimanında bekletilmesi nedeniyle İstanbul'a dönüş işlemlerini başlattı.

Cimbom, son hazırlık maçında Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'yı 4-2'lik skorla mağlup etmeyi başarmıştı.



Konuya ilişkin açıklama yapan Galatasaray, Yunanistan'daki skandal ve saygısız muamelenin ardından takımın İstanbul'a geri dönüş işlemlerini başlattığını duyurdu.

İşte Sarı kırmızılıların o açıklaması;

"Olympiakos maçı için Atina'ya indikten sonra, Yunan yetkililerin daha önce talep ettikleri tüm prosedürleri (son 72 saat içinde PCR testi veya son 48 saat içinde rapid antijen testi, aşı sertifikaları gibi) yerine getirdiğimiz için aralarında futbolcularımızın da bulunduğu kafilemizden bir bölüm pasaport ve test kontrol uygulamalarını geçti.

Daha sonra Yunan yetkililerden biri, PCR testlerimizi kabul etmediklerini ve yeniden test olmamız gerektiğini söyleyerek hoş olmayan, küstah bir tavırla, pasaporttan geçen oyuncularımızın da takım otobüsünden inerek, iki ülke arasında PCR testlerini tanıma protokolü olmasına ve tesadüfi kişileri rastgele teste sokmak istemelerine rağmen tüm kafilenin yeniden teste girmesini talep etti.

Test sonuçlarımız kabul edilmediğinden, bulunduğumuz yerdeki lounge hizmetlerinden yararlanamıyoruz. Uçuş için gerekli prosedürler hazırlanana kadar kapıda bekleyeceğiz"

Galatasaray'ın internet sitesinden bir açıklama daha;

ASLA KABUL ETMİYORUZ

"Dostluk havasında bir hazırlık maçı oynamak için gittiğimiz Atina'da, bugün yaşanan olayla birlikte bir Türk takımına karşı net bir ayrımcılık yapılmıştır. Türkiye ve Yunanistan arasındaki mutat diplomatik uygulama dışına çıkılarak zaten uluslararası alanda 72 saat geçerli PCR testleri kabul edilmemiş, yeni test istenmiş, teknik direktörümüz Sayın Fatih Terim ve bazı oyuncularımızın test için yapıcı davranmaları ve ilgili işlemleri yapmalarına rağmen son derece yakışıksız, hatta küstahça bir üslupla davranılmış, çıkarılan zorluklar artarak devam etmiştir. Yunan gümrük personeli ve emniyet güçlerinin bu tavır, uygulama ve davranışını asla kabul etmiyoruz.

Türk bayrağını büyük gururla formasında taşıyan, Avrupa'da Türkiye'yi defalarca temsil eden Galatasaray, ilk kez böyle bir saygısızlığa maruz kalmıştır.

ÖZÜR BEKLİYORUZ

Yönetim Kurulu olarak, hocamızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda takımımızın derhal geri dönmesi kararını almış bulunuyoruz. Yapılan bu insan haklarına aykırı muamele için Yunan makam ve yetkililerinden ülkemiz adına özür bekliyoruz.

DEVLET YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR

Bu süre zarfında olayın ilk anından itibaren bizleri yalnız bırakmayan, kafilemizle irtibatta olan, sorunu dostane ve diplomatik yollarla çözmeye çalışan, başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere, tüm Türkiye Cumhuriyeti Devlet Kurum ve yetkililerine teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Galatasaray Spor Kulübü"

Yaklaşık iki saatlik bir süre havalimanında bekletildikten sonra sorunun hiçbir şekilde çözülememesinden dolayı kafilemiz İstanbul'a dönüş işlemlerini başlattı.



"BU SİYASİ BİR OLAY"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Yunanistan'da yaşanan skandala ilişkin açıklama geldi. Sarı kırmızılı kulübün başkanı A Spor'a özel yaptığı açıklamada, "Bu siyasi bir olay, Olympiakos tarafı mahcup olduğunu iletti.



"ŞİDDETLE KINIYORUM"
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Galatasaray Spor Kulübü'müzün karşılaştığı tutum üzerine kulüp başkanı Burak Elmas ve Fatih Hoca ile telefonda görüşerek yanlarında olduğumuzu ifade ettim. Galatasaray'ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum" açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONUNDAN YUNANİSTAN'A TEPKİ: KABUL EDİLEMEZ

Türkiye Futbol Federasyonu, Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Futbol Takımı'na yönelik tutuma tepki gösterdi.

Federasyondan yapılan açıklamada, "Galatasaray kafilesinin istenen tüm prosedürleri yerine getirmesine rağmen Atina'ya indikten sonra karşılaştığı davranışlar kabul edilemez. Yunan makamlarının sporun ruhuna yakışmayan bu tutumunu kınıyor, Galatasaray Kulübü'müzün yanında olduğumuzu belirtiyoruz." denildi.

Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Futbol Takımı, Yunan yetkililerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerini kabul etmemesi ve sergiledikleri kaba davranışlara tepki olarak Atina'dan geri dönme kararı almıştı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: BU MUAMELE KABUL EDİLEMEZ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Galatasaray'ın Yunanistan'da karşılaştığı çirkin muameleye dair bir açıklama yayımladı. Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün Galatasaray'ın Yunanistan'da karşılaşmış olduğu iyi niyetten ve centilmenlikten uzak muamele kabul edilemez. Tüm takımlarımızın her zaman yanındayız." ifadelerini kullandı.



AK PARTİ'DEN TEPKİ: NOT EDİYORUZ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından Yunanistan'a tepkisini dile getirdi.

Çelik, Yunanistan'ın Galatasaray'a dönük kötü muamelesini şiddetle kınıyoruz. Kötü niyet ve kabalığın sportmenlikte yeri yoktur. Galatasaray, dünyada yeri olan büyük bir takımımızdır. Yunan otoriterlerinin yaptığı saygısızlık asla kabul edilemez. Yunan makamlarının Galatasaray'a yaptığı saygısızlık sadece kendilerine yakışmıştır. Dostluk ve sporla ilgisi olmayan, her bakımdan yakışıksız davranışlarını not ediyoruz.



KÜSTAH DAVRANIŞLAR
Galatasaray'ın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Türk bayrağını büyük gururla formasında taşıyan, Avrupa'da Türkiye'yi defalarca temsil eden Galatasarayımıza yapılan küstah davranışlardan kareler" ifadelerini yer verildi ve o anlara ilişkin görüntüler paylaşıldı.



İşte Galatasaray'ın o paylaşımı;

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN