Son dakika: 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Ali Gürbüz oldu

Edirne'de gerçekleştirilen 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde İsmail Koç'u yenen Ali Gürbüz, başpehlivan oldu. Gürbüz, Kırkpınar'da 4. kez altın kemeri göğüsledi.

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2021, 18:44 Güncelleme 12 Temmuz 2021, 22:37
Son dakika: 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Ali Gürbüz oldu

İÇİNDEKİLER

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde İsmail Koç'u yenen Ali Gürbüz, başpehlivan oldu.



Edirne'de geçen cuma günü başlayan 660. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde bugün 14 boyda çeyrek finalden başlayan güreşler tamamlandı.



Başpehlivanlık güreşlerinin finalinde Ali Gürbüz ile İsmail Koç karşı karşıya geldi.




Rakibini yenen Ali Gürbüz, Kırkpınar'da 4. kez altın kemerin sahibi oldu.

PUANLAMAYA GİTTİ, SARI KART GÖRDÜLER
40 dakikalık güreşte Gürbüz ile Koç, birbirleriyle yenişemeyince, karşılaşma puanlamaya gitti. Puanlama başlarken, hakem iki pehlivana da sarı kart gösterdi. Puanlamanın 8'nci dakikasında Ali Gürbüz, İsmail Koç'a bastırarak aldığı puanla maçı kazandı. Toplam 48 dakika süren müsabakanın ardından Ali Gürbüz, Kırkpınar'ın başpehlivan oldu.



BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde başpehlivanlık unvanını kazanan Ali Gürbüz'u kutladı.

Bakan Kasapoğlu tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İki yıllık büyük hasretin ardından kavuştuğumuz ve bu yıl 660'ıncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde rakibi İsmail Koç'u yenerek altın kemeri kazanan Ali Gürbüz'ü kutluyorum. Üç gün boyunca er meydanında gerçekleştirdikleri epik mücadeleler ile izleyenlere Türk pehlivanlarının heybetini gösteren tüm yiğitlerimizi tebrik ediyorum. Kel Aliço'nun, Koca Yusuf'un, Adalı Halil'in, Kurtdereli Mehmet'in emanetini bir kültür mirası olarak görüyor ve bu mirası en iyi şekilde yaşatmaya devam ediyoruz. Ata sporumuzu gelecek nesillere bırakma gayretiyle bu önemli organizasyonda ter döken tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum."



KIRKPINAR ER MEYDANI'NDA TÜRK BAYRAĞI AÇILDI
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin gerçekleştirildiği Sarayiçi Er Meydanı'nda başpehlivanlık final güreşi öncesi büyük boyutta Türk bayrağı açıldı.

Güreşlerde görev yapan hakemler, cazgırlar ve güreş severlerin taşıdığı 30 metrekarelik Türk bayrağı, yarım asırlık Kırkpınar başcazgırı Şükrü Kayabaş'ın sunumu ve marşlar eşliğinde meydanda dolaştırıldı.

Bu arada Edirne Sağlık Müdürlüğü ekipleri de "Aşımızı olalım, sevdiklerimizi koruyalım. Aşını ol sağlıklı kal" yazılı pankartla bayrağın arkasında yer aldı.




Bayrak, geçtiği alanlardaki tribünlerde ayakta karşılandı.

Organizasyon, İsmail Koç ile Ali Gürbüz arasındaki başpehlivanlık final mücadelesiyle sona erdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN