660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı kim oldu? Ağalığı kim kazandı? 2021 Kırkpınar Yağlı Güreşleri son dakika sonuçları!

660. kez düzenlenen tarihi Kırkpınar güreşleri başpehlivan kim oldu? Sorusu gündemde merak edilerek araştırılıyor. Edirne'de düzenlenen 2021 Kırkpınar güreşleri için geri sayım sona erdi ve bugün son gün final müsabakaları başladı. Başpehlivanlık kategorisinde rakiplerini yenerek çeyrek finale yükselen Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Osman Aynur, Serhat Gökmen, İsmail Koç, Yıldıray Akın, Şaban Yılmaz ve Faruk Akkoyun oldu. Peki, 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivan kim oldu 2021? İşte detaylar! İşte konu hakkında tüm detaylar!

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2021, 16:58 Güncelleme 11 Temmuz 2021, 18:46
660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı kim oldu? Ağalığı kim kazandı? 2021 Kırkpınar Yağlı Güreşleri son dakika sonuçları!

İÇİNDEKİLER

660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri son gün müsakabası bugün gerçekleştiriliyor. Geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştirilemeyen güreşlere 1 yıllık aranın ardından geri dönüldü. Peki, 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivan kim oldu 2021? İşte detaylar!

FİNALİSTLER BELLİ OLDU!

Kırıkpınar Yağlı Güreşleri'nde yarı final müsabakalarında rakiplerini yenen başpehlivanlar, Ali Gürbüz ve İsmail Koç, finalist oldu.
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde er meydanında devam eden müsabakalarda yarı finale yükselen Ali Gürbüz ve Orhan Okulu, kurada eşleşirken favori güreşçilerin eşleşmesi erken final olarak yorumlandı. Yarı finalde İsmail Koç ile Faruk Koyuncu'da finale yükselmek için mücadele etti. Çayırda kıran kırana geçen müsabakalarda İsmail Koç, rakibi Faruk Koyuncu'yu yenerek finale adını yazdırdı.

70 DAKİKA SÜREN GÜREŞİ, GÜRBÜZ KAZANDI

Güreş severlerin erken final olarak yorumladığı Ali Gürbüz ile Orhan Okulu'nun karşılaşması normal süresinde yenişme olmayınca uzatmalara geçildi. Uzatmalarda Ali Gürbüz ve Orhan Okulu su içtikleri için hakem tarafından sarı kart gördü. Maçın devamında ise Orhan Okulu'lu kule hakem heyeti tarafından pasif güreştiği için 2 ihtar alırken Ali Gürbüz'de 1 ihtar ile müsabakaya devam etti. İki pehlivanın güneşin altında 70 dakika süren mücadelesinde Ali Gürbüz, rakibi Orhan Okulu'nun arkasına geçerek aldığı puan ile adını finale yazdırdı.

KIRKPINAR BAŞPEHLİVANI KİM OLDU 2021?

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde İsmail Koç'u yenen Ali Gürbüz, başpehlivan oldu.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde gelecek yılın güreş ağalığı ihalesini, mevcut ağa Seyfettin Selim 1 milyon 22 bin lira bedelle kazandı.

Sarayiçi Er Meydanı'nda başpehlivanlık yarı final güreşleri sonrası Kırkpınar Güreş Ağalığı ihalesi yapıldı. Ağalık sembolü koçu almak için ihaleye mevcut güreş ağası Seyfettin Selim katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ağalığın sadece para ile olmadığını yürek ve memleket sevdası olması gerektiğini Güreş Ağası Selim'de de bunların olduğunu belirterek, ihaleyi 661 bin liradan açtı.

661. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ AĞALIĞINI KİM KAZANDI?

Seyfettin Selim de 1 milyon 22 bin lira bedelle 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağalığını kazandı.

Bu sonuçla 13. kez Kırkpınar Güreş Ağası olan Selim, peygamber sporu güreşlere ağalık yapmanın onurunu yaşadığını ifade etti.

2021 KIRKPINAR HANGİ KANALDA?

2021 Kırkpınar bu yıl DMAX Türkiye kanalından canlı yayınlanacak.

11 Temmuz Pazar
12:30
Çeyrek Final
Kırkpınar Yağlı Güreşleri
DMAX Türkiye

14:00
Yarı Final
Kırkpınar Yağlı Güreşleri
DMAX Türkiye

15:00
Ağalık İhalesi
Kırkpınar Yağlı Güreşleri
DMAX Türkiye

17:00
Final
Kırkpınar Yağlı Güreşleri
DMAX Türkiye

FİNALE ÇIKMADA KURA ÇOK ÖNEMLİ

42. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde birinci olarak altın kemeri kazanan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle geçen yıl yapılamayan Kırkpınar'ın büyük bir heyecanla beklendiğini ifade etti.

"Yağlı güreşin olimpiyatı" Kırkpınar'a katılacak tüm pehlivanlara başarı dileyen Şimşek, 2015 ve 2018 yıllarında başpehlivan olan Orhan Okulu'nun güreşlere en hazır pehlivan olarak gözüktüğünü dile getirdi.

Kırkpınar öncesi yapılan Kumluca ve Çalı Güreşleri'ni Okulu'nun kazandığını anımsatan Kenan Şimşek, "Yapılan güreşlerde gördüğüm kadarıyla Ali Gürbüz hazır değil. Hazırlanamamıştı, şu anda toparladı mı bilmiyorum. Orhan Okulu en iyi durumda, hazır. Tabi güreş bu, 'şu olur' diyebilme şansımız yok. Kurada kimin kime düşeceği önemli." dedi.

Şimşek, başpehlivanlık güreşlerinde birinci olmak için büyük mücadele verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kura şansının önemine dikkat çeken Şimşek, şunları kaydetti:

"Hangi turda kim kiminle karışılacak önemli. İki iyi adam üçüncü ve dördüncü turda birbirine düşerse ondan galip çıkan daha sonraki turlar için yorgun kalacağından zorlanır. Toparlanması biraz zor olur. Ancak genel olarak baktığımızda Orhan Okulu biraz daha iyi gibi gözüküyor. Finale çıkmada kura çok önemli. Final yolunda biraz zayıf adamlara düşersin, rakibin iki zorlu rakibe düştüğünde yense bile yorulur. Güreş uzun soluklu bir maraton. Bir saatten sonra puanlamada, puan alınana kadar önü açık. Bu sıcakta bir saat yapılan güreş ve puanlamadan sonra yenen pehlivanın hayrı kalmaz. Ondan sonra iddialı rakibiyle eşleştiğinde rakibi avantajlı olur."