Basketbolda tarihi başarı! THY Euroleague'de Anadolu Efes şampiyon

Basketbol Türk Hava Yolları Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde İspanya temsilcisi Barcelona'yı 86-81 mağlup eden Anadolu Efes, şampiyon oldu. Anadolu Efes, Fenerbahçe'nin ardından THY Euroleague'de şampiyonluğa ulaşan ikinci Türk takımı oldu.

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2021, 21:31 Güncelleme 31 Mayıs 2021, 00:23
Basketbolda tarihi başarı! THY Euroleague’de Anadolu Efes şampiyon

İÇİNDEKİLER

THY Euroleague'de 2020-2021 sezonunun en büyüğü Anadolu Efes...



Almanya'nın Köln kentinin ev sahipliği yaptığı Final-Four organizasyonunun şampiyonluk müsabakasında İspanyol temsilcisi Barcelona'yı 86-81 yenen Anadolu Efes, tarihinde ilk kez THY Euroleague'de şampiyonluğa ulaştı.

FC BARCELONA - ANADOLU EFES MAÇININ ÖZETİ




Anadolu Efes, Fenerbahçe'nin ardından THY Euroleague'de şampiyonluğa ulaşan ikinci Türk takımı oldu.



25 YIL SONRA İKİNCİ AVRUPA KUPASI
Anadolu Efes, Avrupa kupalarında 25 yıl sonra ikinci şampiyonluğunu yaşadı.

Lacivert-beyazlı takım, 1996 yılında Türk basketbol tarihinin ilk Avrupa kupasını elde etmişti. Başantrenör Aydın Örs yönetimindeki Anadolu Efes, 1996'da Avrupa Radivoj Koraç Kupası'nı kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı.



EN BÜYÜK KUPA
Ergin Ataman'ın başantrenörlüğünü yaptığı lacivert-beyazlılar, 25 yıl sonra bu kez Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını kazanma başarısı gösterdi.

Salon: Lanxess Arena

Hakemler: Sasa Pukl (Slovenya), Olegs Latisevs (Letonya), Gytis Vilius (Litvanya)

Barcelona: Calathes, Higgins 23, Claver 2, Mirotic 11, Davies 17, Hanga, Bolmaro 7, Smits, Gasol 1, Abrines 2, Kuric 18

Anadolu Efes: Larkin 21, Micic 25, Simon 4, Singleton 4, Sertaç Şanlı 12, Beaubois 3, Doğuş Balbay, Moerman 6, Pleiss 5, Anderson, Dunston 6

1. Periyot: 22-15

Devre: 36-39

3. Periyot: 58-65

Beş faulle çıkan: 39.47 Davies (Barcelona)




"ŞEHİTLERİMİZE ARMAĞAN OLSUN"
Uluslararası röportaj için gelen Ergin Ataman ilk olarak Türkçe konuştu ve "Ciddi değilim, Türkçe konuşacağım. Bütün Türkiye bizi izliyor biliyorum. Kazanacağız dedik. Aldık bu kupayı. Tüm Türk halkına armağan olsun. Şehitlerimize armağan olsun" dedi.

Ataman maçı değerlendirirken, "Bu maçı Micic'le birliket Larkin maçı kazandı. Ouncularımla gurur duyuyorum. Üst üste iki şampiyonluk kazandık diye düşünüyorum. Bize iki kupa versinler. Geçen yıl ve bu yılın şampiyonuyuz" ifadelerini kullandı.

Shane Larkin ise, "Biraz enerjimizi saklamamız gerikyordu. Yakın maç olacağını biliyorduk. Yakın maç olacağını biliyorduk. 3 yıl çok uzun yılı bir arada geçirdik" dedi.

Galibiyette önemli rol oynayan ve Final Four'un MVP'si seçilen Micic ise "Şimdi akıllıca bir şey söylemek çok zor. O maçtan bu güne çok şey öğrendim. Akıllıca oynadık. Shane bizi ayakta tuttu. İkinci yarıda birlikteydik" ifadelerini kullandı.



"GÖĞSÜMÜZÜ KABARTAN BÜYÜK BAŞARI"
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden THY Euroleague'de şampiyon olan Anadolu Efes'i tebrik etti.

Erdoğan, "Turkish Airlines #EuroLeague finalinde Avrupa Şampiyonu olan #AnadoluEfes'i canı gönülden tebrik ediyorum. Göğsümüzü kabartan bu büyük başarıda emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.



"BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM"
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Euroleague Şampiyonu olan Anadolu Efes'i cân-ı gönülden tebrik ediyorum. Bize çok güzel bir mutluluk yaşattınız. Başarılarınızın devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN