Antalya'da kardeşlik kazandı! (Türkiye 2-1 Azerbaycan MAÇ SONUCU ÖZET)

A Milli Futbol Takımı, EURO 2020 öncesindeki ilk hazırlık maçında Antalya'da Azerbaycan'ı 2-1 mağlup etti. A Millilere galibiyeti getiren golleri Halil Dervişoğlu ve Kaan Ayhan kaydederken Azerbaycan'ın tek golü Mahmudov'dan geldi. Öte yandan Altay Bayındır ve Halil Akbunar sakatlanarak oyuna devam edemedi.

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2021, 18:47 Güncelleme 27 Mayıs 2021, 22:08
Antalya’da kardeşlik kazandı! Türkiye 2-1 Azerbaycan MAÇ SONUCU ÖZET

İÇİNDEKİLER

Milli takım, EURO 2020 öncesi çıktığı ilk hazırlık maçında Alanya'da kardeş ülke Azerbaycan'ı konuk etti. Karşılaşmayı milli takımımız 2-1 kazanarak moral buldu.

Millilerimize galibiyeti getiren golleri 34'te A Milli formayla ilk maçına Halil Dervişoğlu ve 44'te Kaan Ayhan kaydetti. Milli takımda Altay Bayındır ve Halil Akbunar, sakatlanarak oyundan çıktı. Azerbaycan'ın tek golünü ise 28'de Mahmudov attı.

Milli takımda Halil Dervişoğlu'nun yanı sıra Altay Bayındır, Rıdvan Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu A Milli formayla ilk maçına çıktı.




ŞOKE EDEN İKİ SAKATLIK
A Milli Takım'ın Azerbaycan ile oynadığı hazırlık maçında Altay Bayındır, karşılaşmada sakatlık yaşadı.

73'te kenara "Beni değiştirin" diyen Altay, yerini Gökhan Akkan'a bıraktı.

23 yaşındaki oyuncu A Milli Takım kariyerinde ilk kez formayı bu maçta giymişti.

Altay Bayındır'ın ardından ayak bileğine darbe alan Halil Akbunar yerini Ozan Tufan'a bıraktı.




MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

28. dakikada ceza sahası sağında Abbas Hüseynov pasını Emin Makhmuov'a aktardı. Bu oyuncu gelişine sert vuruşunda top kaleci Altay'ı geçerek filelerle buluştu. 0-1



34. dakikada Orkun'un kullandığı serbest vuruşta topu Halil Dervişoğlu tamamladı ve topu ağlara gönderdi. 1-1



44. dakikada sağ taraftan kullanılan kornerde arka direkte topla buluşan Merih şutunu çekti. Kaleci Balayev'den dönen topu kale önünde Kaan Ayhan tamamlayarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-1

ALTAY, KEREM, RIDVAN VE HALİL DERVİŞOĞLU İLK MAÇINA ÇIKTI
Ay-yıldızlı ekipte üç futbolcu, A Milli Takım ile ilk maçlarına Azerbaycan karşısında çıktı. Altay Bayındır, Rıdvan Yılmaz ve Halil Dervişoğlu ay-yıldızlı formayı ilk kez sırtlarına geçirdi. İlk maçına çıkan Kerem de sonradan oyuna dahil oldu.



KARŞILAŞMAYI İKİ BAKAN TAKİP ETTİ
A Milli Takım'ın, Azerbaycan'ı konuk ettiği maçı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da takip etti. Bakanlar Kasapoğlu ve Çavuşoğlu, karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte izledi.

TRİBÜNDE 400 DAVETLİ KARŞILAŞMAYI İZLEDİ
A Milli Takım'ın, Azerbaycan ile oynadığı maçta tribünlerde 400 davetli yer aldı. UEFA'dan alınan izinle tribünlere gelen 400 taraftara, TFF tarafından Türk bayrakları da verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN