A Milli Futbol Takımı oyuncuları Kovid-19 aşısı olduı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) mücadele edecek A Milli Takımı'nın bazı oyuncuları ve teknik kadrosu, Antalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı oldu.

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2021, 13:45 Güncelleme 22 Mayıs 2021, 14:20
A Milli Futbol Takımı oyuncuları Kovid-19 aşısı olduı

İÇİNDEKİLER

Regnum Carya Golf & Spa Resort'un sahasında teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde antrenmanlarını sürdüren oyuncular ve teknik heyet, Serik Devlet Hastanesine geldi.

Futbolcular Altay Bayındır, Rıdvan Yılmaz ve Umut Meraş ile teknik heyetten oluşan 11 kişilik kafileyi, başhekim Hüsnü Yusuf Kara karşıladı.

Hastanede ikinci dozları olan BioNTech aşılarını yaptıran A Milli Takımı kafilesi, işlemlerinin ardından kamp yaptıkları otele döndü.

Kafilenin dışında Cengiz Ünder de iki gün önce hastaneye gelerek aşısını yaptırmıştı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, aday kadroyu açıkladığı toplantıda futbolculara aşı önceliğinin sorulması üzerine şunları söylemişti "Kampımızda 2-3 günde bir test olacağız. Önceden geçiren oyuncularda problem yok ama geçirmeyen oyuncularımız aşı olacak. Sağlık Bakanlığımız ve Gençlik ve Spor Bakanlığımız bunun açıklamasını yaptı.

Öncelik tanınsın demiyorum ama bu oyuncular elde edecekleri başarıyla evlerinde kalan halkımızı mutlu edecekler. Gergin, mutsuz, huzursuz olan insanlarımıza umut verecekler.

Yurt dışındaki oyuncularımızdan 3'ü aşı oldu, isim veremiyorum. Kampa girdiğimizde de aşı olacağız. Ben de iki aşımı oldum. Yine de maske ve mesafeyi korumak durumundayız. Hijyenik olmalıyız."